Συνεχίζεται ο πόλεμος στο Ισραήλ, με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές να μετρούν εκατοντάδες απώλειες. Σειρήνες ακούστηκαν σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ, ενώ στην περιοχή κοντά στη Λωρίδα της Γάζας σημειώνονται σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις.

Επισήμως, τα θύματα ξεπερνούν συνολικά τα 1.200, ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται. Βομβαρδισμένο τοπίο εντοπίζει κανείς σε συνοικίες του Τελ Αβίβ μετά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις με ρουκέτες από τη Χαμάς.

Σε ένα οδοιπορικό της ΕΡΤ στο Τελ Αβίβ, η απεσταλμένη της κατέγραψε εικόνες έρημης πόλης, με τα περισσότερα καταστήματα να είναι κλειστά, ενώ οι κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους από τον φόβο των ρουκετών.

Την ίδια στιγμή, συνεργεία της πόλης απομακρύνουν χαλάσματα από πολυκατοικία που δέχθηκε επίθεση το Σάββατο στην πρωτεύουσα του Ισραήλ. Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι ο πόλεμος βρίσκεται πολύ κοντά τους, ενώ πολλοί δήλωσαν στην κάμερα της ΕΡΤ πως, παρότι ακούν συχνά πλέον εκρήξεις, είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στη γειτονιά τους.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σε πολιορκία η Γάζα

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έχει ξεκινήσει επίθεση κατά της Γάζας, ενώ έχει κόψει τόσο την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος όσο και νερού, αλλά και τροφίμων και καυσίμων στον πληθυσμό των 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Την ίδια ώρα εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων της Χαμάς, με την ισλαμιστική οργάνωση να απαντά με ρουκέτες σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ, όπου οι σειρήνες δεν σταματούν να ηχούν.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει ήδη κηρύξει επίσημα τον πόλεμο στη Χαμάς, με τον πρωθυπουργό Μπένζαμιν Νετανιάχου να δηλώνει ότι «αυτό που συνέβη στο Ισραήλ δεν έχει προηγούμενο και θα φροντίσω να μην επαναληφθεί».

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέο βίντεο με βομβαρδισμούς στη Γάζα από τον Νετανιάχου

Μάλιστα, νωρίτερα σήμερα (09/10) ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανάρτησε στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ νέο βίντεο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) που καταστρέφουν ολοσχερώς οικισμό στη Γάζα, σχολιάζοντας: «Ξεκινήσαμε. Το Ισραήλ θα κερδίσει».

Στο βίντεο διακρίνεται μπαράζ ισχυρών εκρήξεων σε μια ισοπεδωμένη πόλη, κατά την ισραηλινή επιδρομή. Είναι ενδεικτικό ότι ο ισραηλινός στρατός έπληξε 130 στόχους σε τρεις ώρες στη Γάζα.

Δείτε βίντεο: