Απορρίφθηκε το αίτημα του Φρέντη Μπελέρη για χορήγηση άδειας ορκωμοσίας του, ως εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο Εισαγγελέας του Πρωτοδικείου Δυρραχίου, απέρριψε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη, καθώς θεώρησε το δικαστήριο αναρμόδιο να εκδικάσει την υπόθεση, εισήγηση που αποδέχθηκε ο δικαστής της έδρας και ως εκ τούτου η υπόθεση παραπέμφθηκε στο ανώτατο δικαστήριο.

Κατόπιν τούτου ο Μπελέρης θα παραμείνει στις φυλακές, αναμένοντας την δίκη του στο Ειδικό Δικαστήριο εναντίον της διαφθοράς, που έχει οριστεί για μεθαύριο Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φρέντι Μπελέρης παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Αλβανία είχε συλληφθεί ως υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας από τις αρχές για διαφθορά και από τότε κρατείται στις φυλακές Αλβανίας. Λίγες ημέρες αργότερα εκλέχθηκε Δήμαρχος Χειμάρρας.

Ο Φρέντι Μπελέρης στο επίκεντρο της συνάντησης Γεραπετρίτη – Έντι Ράμα

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο υπουργό Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, με τον οποίο συζήτησαν τόσο για την εξωτερική πολιτική, όσο και για τις σχέσεις Ελλάδος – Αλβανίας, αλλά και για το ζήτημα της κράτησης του Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.


Μεταξύ άλλων ο κ. Γεραπετρίτης είχε σημειώσει για την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας: «Είχα επίσης την ευκαιρία να συναντήσω τον Αλβανό Πρωθυπουργό και τον Αλβανό Υπουργό Εξωτερικών και να συζητήσω μαζί τους θέματα που αφορούν στις σχέσεις των δύο χωρών. Έθεσα, επίσης, τη συνεχιζόμενη προσωρινή κράτηση του Φρέντι Μπελέρη και την απόρριψη του αιτήματος που έχει θέσει, έτσι ώστε να μπορέσει να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντα, τα οποία του απέδωσε ο λαός της Χειμάρρας. Η συνεχιζόμενη αυτή απόρριψη συνιστά μία προφανή απόκλιση από την ευρωπαϊκή δικαιοκρατία και βεβαίως από το τεκμήριο αθωότητας.