Ο πόλεμος στο Ισραήλ συνεχίζεται και πλέον η Λωρίδα της Γάζας, η έδρα της Χαμάς, πολιορκείται, ειδικά από τη στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν δεν είπε, όπως πολλοί θα περίμεναν, στον Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους να μην εισβάλει σε αυτό το σημείο. 

Αυτό για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό σήμαινε ότι, στο πλαίσιο του πολέμου στο Ισραήλ, θα μπορούσε να διατάξει εισβολή. Κάτι που έγινε το βράδυ της Δευτέρας, ως εκ τούτου ο πόλεμος στο Ισραήλ μπήκε σε νέα φάση. 

Την ίδια ώρα, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές σε αντίποινα για τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Σάββατο η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Χαμάς, τονίζοντας ότι «αυτό είναι μόνο η αρχή».



Πόλεμος στο Ισραήλ: Όταν ο Γιοάβ Γκαλάντ διέταξε ανηλεή επίθεση

Οι επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ «γέννησαν» έναν πόλεμο. Το βίντεο στο οποίο ο Γιοάβ Γκαλάντ, υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, διατάσσει την πολιορκία της Γάζας, είναι όχι μόνο χαρακτηριστικό, αλλά και ενδεικτικό πως ο πόλεμος στο Ισραήλ περνά σε νέα φάση. 

Ο Γκαλάντ ζητά από τον ισραηλινό στρατό να κόψει την τροφοδότηση, την υδροδότηση και τα καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας, χαρακτηρίζοντας τα μέλη του παλαιστινιακού θύλακα Χαμάς «κτήνη». 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η εντολή του Γιοάβ Γκαλάντ για την πολιορκία της Γάζας

«Ξεκινάμε την πλήρη πολιορκία της Γάζας. Ούτε ηλεκτρικό ούτε τρόφιμα ούτε νερό ούτε καύσιμα -όλα κλείνουν. Κάνουμε πόλεμο με κτήνη και θα πράξουμε ανάλογα», είπε.

@radarafrica Yoav Gallant, the Israeli minister of defence, orders the complete siege of #Gaza #Israel #Palestine ♬ original sound - Radar Africa