Συνεχίζεται ο πόλεμος στο Ισραήλ μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς. Μάλιστα, σφοδροί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν και πάλι το βράδυ στην πόλη της Λωρίδας της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό.

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες από το Al Jazeera ότι χτυπήθηκε κατηκοιμένη περιοχή στην Σουτζάγια, στην ανατολική Γάζα, και γίνεται λόγος για δεκάδες θύματα , μεταξύ των οποίων και άμαχοι, χωρίς ακόμη να επιβεβαιώνεται αυτή η είδηση.

Οι ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρούν στην «καρδιά της πόλης», όπως σημείωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ. Είχαν προηγηθεί συνδυαστικά χτυπήματα από αέρα θάλασσα και χερσαία ώστε να σφίξει ο κλοιός γύρω από τη Χαμάς, ενώ πλέον επιχειρούν μέσα στην πόλη, πιο εντατικά, οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, κλιμακώνεται η ένταση και στο βόρειο μέτωπο καθώς η Χετζμπολάχ εξαπέλυσε δεκάδες ρουκέτες, προς το έδαφος του Ισραήλ.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέο διάγγελμα Νετανιάχου

Όπως είπε και ο Νετανιάχου σε τηλεοπτικό του διάγγελμα «έχουμε περικυκλώσει τη Γάζα. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να σταματήσουμε ή να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός ή να δώσουμε καύσιμα, αν δεν υπάρχει απελευθέρωση των ομήρων».

Ταυτόχρονα, δίνει το στίγμα των κινήσεών του για την επόμενη ημέρα, τονίζοντας ότι το Ισραήλ θα αναλάβει την συνολική ευθύνη, για την ασφάλεια στο θύλακα, μετά το πέρας του πολέμου.

Τραγικός ο απολογισμός του πολέμου

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα, έχουν σκοτωθεί από τις Ισραηλινές επιθέσεις, περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 4.237 παιδιά.  Για ακόμη μία φορά, χτυπήθηκε καταυλισμός αλλά και νοσοκομεία, όπου οι ισραηλινοί εκτιμούν ότι κρύβονται τρομοκράτες, ενώ η Χαμάς αρνείται την ύπαρξη των τούνελ κάτω από νοσοκομεία και κατηγορεί τον στρατό του Ισραήλ, πως στοχεύει τους αμάχους που φεύγουν προς το νότο.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ