Αυτόπτες μάρτυρες της απόλυτης φρίκης, στο πλαίσιο του πολέμου στο Ισραήλ, έγιναν ανταποκριτές ξένου Τύπου, που μετέδωσαν ότι βρέθηκαν στο κιμπούτς Κφαρ Άζα, από τον ισραηλινό στρατό, αποκεφαλισμένα μωρά. Οι πράξεις αποδίδονται στην παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Χαμάς

Σύμφωνα με ανταποκρίτρια από τις ΗΠΑ, τη Νικόλ Ζέντεκ, σε κιμπούτς βρέθηκαν αποκεφαλισμένα πτώματα μικρών παιδιών. Τα πτώματα βρήκε ο ισραηλινός στρατός στο κιμπούτς Κφαρ Άζα, όπου ανταποκριτές πλησίασαν σε σπίτια και βρήκαν «αναποδογυρισμένα παιδικά κρεβάτια». 






Πόλεμος στο Ισραήλ: «Ξένοι ανταποκριτές ζήτησαν και είδαν τα πτώματα», είπε Γαλλίδα δημοσιογράφος


Η Γαλλίδα δημοσιογράφος Μαργκό Χαντάντ βρέθηκε ως απεσταλμένη για να καλύψει τον πόλεμο στο Ισραήλ στο κιμπούτς όπου εντοπίστηκαν τα αποκεφαλισμένα πτώματα στο Κφαρ Άζα, επιβεβαιώνοντας τη θηριωδία.

Μάλιστα, είδε και η ίδια τα πτώματα κάνοντας για αποκεφαλισμένα «βρέφη και παιδιά δύο ετών στο Κφαρ Άζα. Τρόμος, σφαγή».

Είπε χαρακτηριστικά: «Για όσους ρωτούν για τις πηγές. Είναι πολλές. Ισραηλινός στρατός και μυστικές υπηρεσίες με βρήκαν και μου έδωσαν την δυνατότητα να ελέγξω την εγκυρότητα. Ωστόσο υπήρχε καλύτερη πηγή: θαρραλέοι δημοσιογράφοι του ξένου Τύπου συμφώνησαν να δουν οι ίδιοι τα πτώματα». 





Σε άλλα πλάνα, φαίνονται θολά πτώματα παιδιών, τα οποία εικάζεται πως η Χαμάς έκαψε ζωντανά.





Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ παρομοιάζει, δίνοντας στοιχεία, τη Χαμάς με τον ISIS, δηλαδή την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με επίσημα νούμερα που δίνει, 900 άτομα φέρεται να «σφαγιάστηκαν», ενώ 2.700 είναι οι τραυματίες και περίπου 100 «έχουν απαχθεί».

Για τα νεκρά παιδιά αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σφαγιάστηκαν στα κρεβάτια τους, Μπροστά στην οικογένειά τους. Τα έκαψαν ζωντανά».



Πόλεμος στο Ισραήλ: Εστησαν ενέδρα και εκτέλεσαν οικογένεια στο κιμπούτς Μπεερί (σκληρές εικόνες)


Οι πράξεις ακρότητας κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ισραήλ είναι ατέλειωτες. Κάμερα ασφαλείας στο κιμπούτς καταγράφει δύο άντρες, πιθανώς της Χαμάς, να έχουν στήσει ενέδρα στο κιμπούτς Μπεερί σε μια οικογένεια που έφτανε με το αυτοκίνητό της. Μόλις φτάνει στην πύλη εμφανίζονται και χωρίς δισταγμό τους εκτελούν και εισβάλουν στο χώρο που φέρεται να έχουν δολοφονήσει πάνω από 100 άτομα.