Δραματική είναι η κατάσταση στο Ισραήλ. Οι εικόνες που έρχονται σοκάρουν.
Μάλιστα, μια μητέρα μοιράστηκε τη σπαρακτική τελευταία συνομιλία που είχε με τη 12χρονη κόρη της πριν (όπως πιστεύεται) την αρπάξει η Χαμάς από το Ισραήλ το Σάββατο.

Ειδικότερα, η 53χρονη Galit Dan, βρισκόταν πέντε μίλια μακριά και κρυβόταν σε ένα δωμάτιο όταν η κόρη της Noya της έστειλε ένα φωνητικό μήνυμα: «Μαμά, φοβάμαι. Υπάρχουν άνθρωποι στο σπίτι - βοήθησέ με».

Διαβάστε ακόμα: Μεσανατολικό: Έτοιμο το Ισραήλ για τη μεγάλη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα - Η Χέζμπολαχ ανέλαβε την ευθύνη για την ρίψη ρουκετών από τον Λίβανο

Η Noya κρύφτηκε στο σπίτι της γιαγιάς της Carmela και έστελνε μηνύματα στη μητέρα της την ώρα ακούγονταν εκρήξεις γύρω από το κιμπούτς Nir Oz το πρωί του Σαββάτου.

Η Noya έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής και πιστεύεται ότι έχει μεταφερθεί στη Λωρίδα της Γάζας από τους τρομοκράτες της Χαμάς και βρίσκεται ανάμεσα στους 150 ομήρους.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Νεκρός ο αδερφός του Μοχάμεντ Ντέιφ, που οργάνωσε την εισβολή της Χαμάς

Η μητέρα της Noya κατάφερε να περιμένει ασφαλής μαζί με τον σύζυγό της - τον πατριό της Noya - και την κόρη της Tomal στο σπίτι τους στο κιμπούτς Kissufim.

Μετά από 22 ώρες, η οικογένεια μεταφέρθηκε σε ένα ξενοδοχείο σε θέρετρο της Νεκράς Θάλασσας.

Η κυρία Dan σε δηλώσεις της Sun είπε: «Ο πόνος είναι απερίγραπτος. Το κοριτσάκι μου πήγε να κοιμηθεί με τη γιαγιά της και μας έστελνε μηνύματα καθώς αυτά τα ζώα πήγαν εκεί. Ελπίζουμε να είναι στα άτομα που έχουν απαχθεί και θα καταφέρουν να επιβιώσουν με κάποιο τρόπο. Ζω τον εφιάλτη κάθε γονέα - κάθε γονέας στον κόσμο θα νιώσει τον πόνο μας».

Η κ. Dan δήλωσε ότι η κόρη της έχει αυτισμό και είναι εξαιρετικά ευαίσθητη. «Είναι ένα πολύ γλυκό, πολύ αστείο, πολύ έξυπνο κοριτσάκι». Ακόμα, ανέφερε ότι η γιαγιά της Carmela είναι «ευάλωτη» καθώς είναι 80 ετών.

«Τι ελπίζουν να πετύχουν κάνοντας αυτά σε αθώους και αβοήθητους ανθρώπους;», είπε η γυναίκα απευθυνόμενη στη Χαμάς.