Δεν σταματούν να μετρούν νεκρούς τόσο η πλευρά τη Γάζας, όσο και των Ισραηλινών με τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας να είναι ανατριχιαστικά. Η βαρβαρότητα με την οποία η Χαμάς επιτέθηκε σε ολόκληρες οικογένειες, σκορπίζοντας τον θάνατο, καταγράφεται στα παρακάτω πλάνα από βίντεο μέσα από σπίτι στο κιμπούτς Κφαρ Αζά στο νότιο Ισραήλ!

Σε ακόμη ένα ανατριχιαστικό βίντεο από τις θηριωδίες της Χαμάς κατά αμάχων στο Ισραήλ, που βλέπει το φως της δημοσιότητας, αποτυπώνεται ο εφιάλτης του πολέμου.

Παιδικά δωμάτια βαμμένα με αίμα, τοίχοι γαζωμένοι από τις σφαίρες, ματωμένα στρώματα, φρίκη για τα τυφλά χτυπήματα και τις φρικαλεότητες των τρομοκρατών.

Σοκαριστικό το πλάνο που δείχνει τον σκύλο της οικογένειας να παραμένει στο αιματοβαμμένο κρεβάτι, όπου κοιμούνταν τα παιδιά της οικογένειας, που μαρτύρησε στα χέρια της Χαμάς.


Πόλεμος στο Ισραήλ: Βίντεο με αμάχους που εγκαταλείπουν μαζικά τη Γάζα

Την ίδια ώρα χιλιάδες άμαχοι Παλαιστίνιοι φεύγουν από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ενόψει της αναμενόμενης ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης στην περιοχή αυτή, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές και δηλώνει ότι θα κρατήσει ανοιχτές δύο διόδους ώστε να μετακινηθεί ο πληθυσμός προς τα νότια.


Το Ισραήλ είχε δώσει διορία στους αμάχους κατοίκους να φύγουν μέχρι το πρωί του Σαββάτου. Καθώς η διορία αυτή πλησίαζε στη λήξη της, είπε ότι μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή μετακίνησή τους μέσω δύο δρόμων μέχρι τις 16.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ - Φόβοι για μεταναστευτικό κύμα: Από Συρία, Παλαιστίνη και Αφγανιστάν τα 2/3 των μεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα

Οι ισραηλινές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακα «ετοιμάζονται για το επόμενο στάδιο των επιχειρήσεων», είπε ο εκπρόσωπος του στρατού, αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους.

Αγωνία για τους απαχθέντες Ισραηλινούς

Από την άλλη πλευρά, οι οικογένειες των απαχθέντων Ισραηλινών αγωνιούν για την ασφάλειά τους. Ο Αβιτσάι Μπρόντετζ, ένας αγρότης από το κιμπούτς Κφαρ Αζά, η σύζυγος και τα τρία παιδιά του οποίου κρατούνται όμηροι στη Γάζα, έχει κατασκηνώσει έξω από την έδρα του ισραηλινού στρατού, με σκοπό να τραβήξει την προσοχή των αρμοδίων για να σώσουν τους ομήρους.

Διαβάστε ακόμα: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι προσπαθούν να φύγουν προς τη νότια Γάζα, άλλοι δηλώνουν ότι "προτιμούν να πεθάνουν"

 «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να απελευθερωθούν οι γυναίκες και τα παιδιά», είπε στους δημοσιογράφους. «Δεν θέλω να μιλώ για πολιτική, δεν θέλω να βρίσκομαι εδώ. Αγαπώ τους φίλους μου και το σπίτι μου και το κιμπούτς μου. Ελπίζω να επιστρέψουμε εκεί και δεν θα με ξαναδείτε», είπε.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι εννέα όμηροι σκοτώθηκαν τη νύχτα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Προηγουμένως, είχε απειλήσει ότι θα σκότωνε έναν όμηρο για κάθε σπίτι που βομβαρδίζεται απροειδοποίητα από το Ισράηλ.