Πρόσφυγες εμπόλεμων ζωνών δηλώνουν οι περισσότεροι εκ των μεταναστών που εντοπίζονται από τις διωκτικές Αρχές σε θάλασσα και ξηρά, με την πλειονότητα αυτών να εμφανίζονται ως υπήκοοι Συρίας.

Αυτό προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, που αφορά τον εντοπισμό μεταναστών από τις αρχές του έτους μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου. Οι προβλέψεις, ωστόσο, είναι δυσοίωνες μετά τον πόλεμο που ξέσπασε ανάμεσα σε Παλαιστίνη και Ισραήλ, αφού οι ειδικοί αναλυτές εκτιμούν πως οι μεταναστευτικές ροές θα αυξηθούν κατά πολύ.

Από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου εντοπίστηκαν να προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα μας διά θαλάσσης συνολικά 9.200 μετανάστες. Ανάμεσα σε αυτούς, οι 2.965 δήλωσαν υπήκοοι Συρίας, οι 1.467 από το Αφγανιστάν και οι 1.416 από την Παλαιστίνη.

Εξονυχιστικοί έλεγχοι στους μουσουλμάνους μετανάστες

Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης δεν απέχει πολύ από την Ελλάδα…, αναφέρουν αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, γι’ αυτό τον λόγο έχουν δοθεί σαφείς εντολές από το πρώτο 24ωρο στις διωκτικές υπηρεσίες να γίνονται εκτενείς έλεγχοι σε όλους τους μουσουλμάνους που προσπαθούν να μπουν στη χώρα μας. Είναι ξεκάθαρο πως στελέχη της Χαμάς προσπαθούν να γενικεύσουν τις επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενέργεια που έχει θέσει σε συναγερμό τις διωκτικές Αρχές διεθνώς.

Οι εμφανείς περιπολίες στην πρεσβεία του Ισραήλ στη χώρα μας αλλά και σε κτίρια ισραηλινών συμφερόντων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα δίκτυα πληροφόρησης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, κυρίως από τα τμήματα Εσωτερικής και Εξωτερικής Τρομοκρατίας. Οι αστυνομικοί παρακολουθούν τις κινήσεις τυχόν φανατικών μουσουλμάνων που βρίσκονται στη χώρα μας, ενώ η εντολή που έχει δοθεί είναι να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους περιστατικά βίας. Οι συγκεντρώσεις αλλοδαπών καταγράφονται από τις διωκτικές Αρχές, ενώ πρόσωπα που δεν έχουν απασχολήσει έως σήμερα και εμφανίζονται στις κινητοποιήσεις τίθενται υπό έλεγχο.

Αυτό που δεν θέλουμε να συμβεί είναι περιστατικό αντίστοιχο του Πεκίνου, κατά το οποίο Παλαιστίνιος μαχαίρωσε Ισραηλινό διπλωμάτη, τονίζουν στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στη χώρα μας διαμένουν αρκετές χιλιάδες Παλαιστινίων, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν είχαν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Τα νέα δεδομένα, όμως, απαιτούν νέα μέτρα, τονίζουν οι αστυνομικοί, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»