Συνεχίζεται το μακελειό σε Ισραήλ και Γάζα με τους νεκρούς να αυξάνονται  καθημερινά. Ο νεότερος απολογισμός για τους νεκρούς και στις δύο πλευρές είναι δραματικός. Ειδικότερα, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δόθηκε στην δημοσιότητα από το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραήλ περισσότεροι των 1.400 άνθρωποι είναι νεκροί στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου κατά του ισραηλινού εδάφους.

«Περισσότεροι των 1.400 άνθρωποι είναι νεκροί. Παράλληλα  περισσότεροι των 120 Ισραηλινοί απήχθησαν από τους τρομοκράτες της Χαμάς», ανακοίνωσε ο Ταλ Χάινριχ, εκπρόσωπος του Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 1.300 νεκρούς.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε η Χαμάς, οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Λωρίδα της Γάζας ανέρχονται σε 2.450.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Γιατί καθυστερεί η χερσαία επίθεση στη Γάζα - "Ο αστικός χώρος ευνοεί πάντα τον αμυνόμενο" λέει ο υποπτέραρχος Δ. Δρόσος

 Συνεχίζονται οι επιθέσεις της Χαμάς με τους νεκρούς να αυξάνονται

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε 20 ρουκέτες από τον Λίβανο εναντίον δύο ισραηλινών οικισμών στα βόρεια της «κατεχόμενης Παλαιστίνης». Σύμφωνα με αναφορές από τον στρατό του Λιβάνου και από τη Χεζμπολάχ, φαίνεται ότι στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου έχουν ξεσπάσει μάχες, με ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δύο πλευρών.

Η φιλοϊρανική Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανέφερε εξάλλου ότι έβαλε στο στόχαστρό της έναν στρατώνα στο κιμπούτς Χανίτα, «σε απάντηση για τη δολοφονία και τον τραυματισμό» δημοσιογράφων στον νότιο Λίβανο.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Βομβαρδίζονται υποδομές της Χεζμπολάχ στον Λίβανο μετά από επίθεση με ρουκέτες (Βίντεο)

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), το Ισραήλ δέχτηκε πυρά από τον Λίβανο και προχώρησε σε αντίποινα. Οι IDF δήλωσαν ότι χτύπησαν κατά στόχων στον Λίβανο, απαντώντας στα αντιαρματικά πυρά που δέχθηκαν σε ισραηλινή βάση στα σύνορα.

Αυτή ήταν η πέμπτη φορά σήμερα που αναφέρθηκε εκτόξευση αντιαρματικού πυραύλου προς ισραηλινό φυλάκιο στα σύνορα.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος των IDF, αντιπτέραρχος Daniel Hagari, ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά πάνω από τη μπλε γραμμή και μέσα στον Λίβανο.