Τα όπλα με τα οποία σκόρπισαν τον θάνατο οι τρομοκράτες της Χαμάς στο αιματοβαμμένο φεστιβάλ, συγκέντρωσαν οι ισραηλινοί στρατιώτες. Τα όπλα τους οι τρομοκράτες της Χαμάς τα άφησαν πίσω, στον τόπο της επίθεσης με αποτέλεσμα το οπλοστάσιό τους να δει το φως της δημοσιότητας.

Η εισβολή των τρομοκρατών της Χαμάς στο Ισραήλ έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία με την τακτική τους να προκαλεί οργή αλλά και πανικό. Μάλιστα κατά το αιματοκύλισμα που προκάλεσαν στο φεστιβάλ άφησαν πίσω τους τα όπλα που χρησιμοποιήσαν.

Πιστόλια, αυτόματα, πολυβόλα, εκρηκτικά, ακόμη και αντιαρματικά και μεγάλο αριθμό πυρομαχικών ήταν μεταξύ των όπλων της Χαμάς που μάζεψε ο στρατός του Ισραήλ μετά την επίθεση στο φεστιβάλ που στοίχισε τη ζωή σε 260 άτομα.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Βομβαρδίζονται υποδομές της Χεζμπολάχ στον Λίβανο μετά από επίθεση με ρουκέτες (Βίντεο)

Οι ισραηλινοί τα συγκέντρωσαν σε έναν αυστηρά φυλασσόμενο χώρο και η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες, καθώς είναι το μόνο ελληνικό κανάλι στο οποίο επιτράπηκε η πρόσβαση.

Τα όπλα που συνέλεξε ο ισραηλινός στρατός

Νάρκες, οβίδες, ρουκέτες, χειροβομβίδες. Αυτά είναι τα όπλα που συνέλεξε η ομάδα εξουδετέρωσης του ισραηλινού στρατού «καθαρίζοντας» τις περιοχές στις οποίες εισέβαλε η Χαμάς γύρω από τη λωρίδα της Γάζας.


Ο ισραηλινός στρατός έχει συναντήσει ξανά αυτά τα όπλα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν υπάρχει ανάμεσά τους κάτι πιο εξελιγμένο που να υποδηλώνει ανάμειξη άλλης οργάνωσης στην επίθεση.

Κάποια από αυτά τα όπλα πάντως έχουν τη δυνατότητα να αυξάνουν τη θερμοκρασία στους 3.000 βαθμούς Κελσίου μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: 1.400 οι νεκροί από την επίθεση της Χαμάς - Στους 2.450 οι νεκροί Παλαιστίνοι στην Γάζα

 «Τα περισσότερα ήταν παραγωγή της Χαμάς» αναφέρει στρατιώτης.  Περίπου 1.200 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από τη χρήση αυτών των πυρομαχικών.

Το οπλοστάσιο δεν είναι παρά μόνο ένα μικρό μέρος των όπλων και πυρομαχικών που θα αντιμετωπίσει ο στρατός, στην περίπτωση που εισβάλλει στη Λωρίδα της Γάζας.