Νεκρός είναι ο διοικητικής της Χαμάς, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατός. Ο στρατός του Ισραήλ έκανε σήμερα αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, και όπως ισχυρίζεται με ανακοίνωσή του, σκότωσε τον διοικητή της Χαμάς.

Ειδικότερα, την ανακοίνωση για τον θάνατο του διοικητή της Χαμάς, από τον ισραηλινό στρατό έκαναν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF). Μια δήλωση του IDF ανέφερε ότι ο στρατός εξουδετέρωσε τον Ματέζ Εΐντ, διοικητή της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας της εθνικής πτέρυγας ασφαλείας της Χαμάς, ο οποίος φέρεται να σκοτώθηκε νωρίτερα σήμερα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: "Κάθε πέντε λεπτά ένας νεκρός", δηλώνει γιατρός σε νοσοκομείο της Γάζας

Μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και αεροσκάφη των IDF επιτέθηκαν επίσης σήμερα εναντίον 250 τρομοκρατικών στόχων στη Λωρίδα της Γάζας, κυρίως στο βόρειο τμήμα της Γάζας.

Καταστράφηκαν αρκετές στρατιωτικές βάσεις, παρατηρητήρια και θέσεις εκτόξευσης ρουκετών που χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς και την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ.


"Να τους χτυπήσουμε σκληρά παντού" ΄λέει ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα  ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ σε δηλώσεις του σήμερα όπως αναφέρει  η εφημερίδα Haaretz σημείωσε: «Να τους χτυπήσουμε σκληρά παντού, κάθε διοικητή, κάθε πράκτορα και να καταστρέψουμε τις υποδομές. Με μια λέξη - να κερδίσουμε».


Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Πόσο πιθανό είναι να μείνει η Χεζμπολάχ με σταυρωμένα τα χέρια - Ανάλυση από την DW

Ο Χαλέβι έκανε αυτές τις παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια συνομιλίας με Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στα σύνορα με τη Γάζα και τους είπε: «Θα κάνετε κάτι μεγάλο και σημαντικό που θα πρέπει να αλλάξει την κατάσταση για πολύ καιρό και με σαφή τρόπο».