Σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, σε Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ, μετά την εκτόξευση ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς, σύμφωνα με το The Times of Israel, σημειώνοντας πως πιθανότατα είναι το μεγαλύτερο μπαράζ ρουκετών από την αρχική επίθεση κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Αρκετές δυνατές εκρήξεις ακούγονται πάνω από τις περιοχές, αλλά δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.

Οι πύραυλοι εκτοξεύονται κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της Κνεσέτ, στέλνοντας νομοθέτες και άλλους συνοδούς σε καταφύγιο βομβών και καθυστερώντας τη συνεδρίαση.









Στο μεταξύ, τα στρατεύματα των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF) δέχθηκαν πυρά κοντά στα λιβανέζικα σύνορα, χωρίς να αναφερθούν θύματα, ενώ ανταπέδωσαν τα πυρά. «Στρατιώτες των IDF που επιχειρούν κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο δέχθηκαν πυρά. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στον στρατό. Οι IDF απαντούν με πυρά προς την πηγή της επίθεσης», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του στο κανάλι του Telegram. Μάλιστα, λίγη ώρα αργότερα, η Χεζμπολάχ ενημέρωσε πως «χτύπησε» σε πέντε θέσεις των IDF.


Προειδοποιήσεις Νετανιάχου σε Ιράν και Χεζμπολάχ

Σημειώνεται ότι στην εναρκτήρια συνεδρίαση της χειμερινής διάσκεψης της Κνεσέτ μίλησε σήμερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως το Ισραήλ θα φτάσει στην τελική νίκη απέναντι στη Χαμάς, την οποία χαρακτήρισε «μια νέα εκδοχή του ναζισμού».

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με την καταστροφή που μας βρήκε πριν από δέκα ημέρες. Θα ερευνήσουμε τα πάντα μέχρι τέλους», είπε αρχικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «τώρα είμαστε ενωμένοι για έναν στόχο, τη νίκη. Θα νικήσουμε γιατί πρόκειται για την ίδια την ύπαρξή μας σε αυτόν τον χώρο, ο οποίος έχει πολλές σκοτεινές δυνάμεις».