Αυξάνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή με το Ισραήλ να δέχεται πυρά από νέα μέτωπα. Χαμάς και Χεζμπολάχ κάνουν κοινό μέτωπο κατά του Ισραήλ και ήδη εκτόξευσαν τα πρώτα πυρά από τον Λίβανο. Ειδικότερα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς στον Λίβανο εκτόξευσε δώδεκα ρουκέτες εναντίον της πόλης Κιριάτ Σμόνα, στο βόρειο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Οι υπηρεσίες διάσωσης του Ισραήλ ανέφεραν ότι από τις ρουκέτες που εκτόξευσαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι στην Κιριάτ Σμόνα. 

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέα προσπάθεια Μπλίνκεν για εκεχειρία – Στη Μέση Ανατολή αύριο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε η δημόσια ισραηλινή τηλεόραση, ένα κτίριο χτυπήθηκε και πολλά αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Λίγη ώρα αργότερα, μια πηγή της λιβανέζικης Χεζμπολάχ είπε ότι η οργάνωση αυτή εξαπέλυσε ταυτόχρονα 19 διαφορετικές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων. Σύμφωνα με αυτό το υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ, στους στόχους περιλαμβάνονταν και θέσεις του ισραηλινού στρατού. Δεν έδωσε όμως περισσότερες διευκρινίσεις.