Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ανακοίνωσε σήμερα (16/10) ότι η Χαμάς είναι έτοιμη να απελευθερώσει τους 199 ομήρους που κρατάει εάν το Ισραήλ σταματήσει τους βομβαρδισμούς κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας.

«Αξιωματούχοι της Χαμάς είναι έτοιμοι να απελευθερώσουν ομήρους, αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο υπό τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Νάσερ Καναάνι, σε συνέντευξη Τύπου στην Τεχεράνη.

Η οργάνωση της Χαμάς «δήλωσε ότι είναι έτοιμη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να απελευθερώσει τους πολίτες και τους αμάχους που κρατούνται ως όμηροι από τους μαχητές, αλλά τέτοια μέτρα απαιτούν προετοιμασίες που είναι αδύνατες υπό τον καθημερινό βομβαρδισμό από τους Σιωνιστές εναντίον διαφόρων περιοχών της Γάζας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ, Νάσερ Καναάνι.

Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα (16/10) ότι 199 άνθρωποι απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου και κρατούνται όμηροι από την ισλαμική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, σύμφωνα με επικαιροποιημένο απολογισμό.

Ο προηγούμενος απολογισμός που ανακοινώθηκε χθες (15/10) έκανε λόγο για 155 ομήρους.