Νεκρός είναι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Χαμάς, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Ισραήλ. Την είδηση για τον νεκρό επικεφαλή της Χαμής από βομβαρδισμό στην περιοχή της Γάζας επιβεβαιώνει και σχετικό βίντεο. Ο επικεφαλής της Χαμάς φέρεται να έχει πέσει νεκρός, σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, μετά από επιχείρηση βομβαρδισμού. 

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ - Ιράν: Η Χαμάς έτοιμη να απελευθερώσει τους 199 ομήρους αν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επιβεβαίωσε και επισήμως την είδηση και έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την «εξουδετέρωση» του ηγετικού στελέχους της Χαμάς, από τον βομβαρδισμό της έδρας του στην Khan Younis, στη Γάζα.

 Δείτε το βίντεο:

 

Δεκάδες οι νεκροί καθημερινά

Οι Ισραηλινοί βομβαρδίζουν δεκάδες θέσεις της Χαμάς καθημερινά, προκειμένου να αποδυναμώσουν τις αμυντικές ικανότητες της οργάνωσης και να προετοιμάσουν τη μεγάλη χερσαία επιχείρηση, η οποία έχει δρομολογηθεί.

Η περιοχή της Γάζας είναι αποκλεισμένη από ισραηλινά στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων, ενώ έχει διακοπεί η παροχή σε ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και προμήθεια φαρμάκων και τροφίμων.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέες αποκλειστικές μαρτυρίες από τη φονική επίθεση της Χαμάς στο φεστιβάλ

Μάλιστα γιατρός από την Γάζα μιλώντας στον Alpha αποκάλυψε τον εφιάλτη του πολέμου στη Μέση Ανατολή και τα θύματά του δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «έτσι είναι η κόλαση. Αυτό που ζούμε είναι κόλαση. Κάθε πέντε λεπτά έχουμε έναν νεκρό. Δεν υπάρχει κανένα μέρος να είμαστε ασφαλείς. Τώρα είμαι στο σπίτι μου και μπορεί να με χτυπήσουν. Παντού χτυπάνε. Πηγαίνω στο νοσοκομείο με το αμάξι μου και τρέμω αν θα φτάσω, αν δεν φτάσω, παντού τρόμος».

Ο γιατρός συνεχίζει: «Πολλοί πολίτες πήγαν στα νοσοκομεία για να αποφύγουν τα αεροπλάνα. Στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν φάρμακα, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα. Αν δεν βρουν λύση σε μια εβδομάδα θα είμαστε όλοι πεθαμένοι».