Απολύθηκε από την εφημερίδα Guardian o σκιτσογράφος Στιβ Μπελ μετά από ένα σκίτσο που απεικόνιζε τον Ισραηλινό ηγέτη Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η γελοιογραφία που οδήγησε στην απόλυση τον σκιτσογράφο από την Guardian, απεικονίζει τον Νετανιάχου με γάντια του μποξ κρατώντας νυστέρι να ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση στο στομάχι του, πάνω στο οποίο έχει χαράξει την Λωρίδα της Γάζας ενώ η λεζάντα γράφει: «Κάτοικοι της Γάζας φύγετε τώρα».

Μετά από αυτό εκπρόσωπος του ομίλου ΜΜΕ, Guardian News and Media δήλωσε για την συνεργασία με τον Μπελ: «Έχει ληφθεί απόφαση να μην γίνει ανανέωση στο συμβόλαιο του Στιβ Μπελ. Οι γελοιογραφίες του Στιβ Μπελ έχουν αποτελέσει σημαντικό μέρος για τον Guardian για περισσότερα από 40 χρόνια. 

Από την πλευρά του ο σκιτσογράφος με αναρτήσεις του στο X γνωστοποίησε πως έλαβε ένα «παράξενο κρυπτογραφημένο μήνυμα» κατά την διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης με εργαζόμενο στον Guardian το οποίο έκανε αναφορά σε «λίβρα σάρκας» και αφού ήδη είχε στείλει το επίμαχο σκίτσο για δημοσίευση.

Ο ίδιος ο Μπελ αρνήθηκε πως το σκίτσο του είναι αντισημιτικό και υποστήριξε πως πρόκειται για αναφορά σε σκίτσο του σκιτσογράφου Ντέιβιντ Λεβίν το 1966, όπου απεικονίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον να σηκώνει την μπλούζα του και να αποκαλύπτει τον χάρτη του Βιετνάμ χαραγμένο στην κοιλιά του!