Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης με δύο νεκρούς στις Βρυξέλλες, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο μοιάζει να περιγράφει την επίθεση και να υμνεί τον Αλλάχ. Σύμφωνα με τη βελγική τηλεόραση ο δράστης, που διέφυγε και δεν έχει ακόμα συλληφθεί, είναι ο Λασουέντ Αμπντεσλάμ, 45 ετών, Τυνησιακής καταγωγής, κάτοικος Βρυξελλών


"Σκότωσα μέχρι στιγμής τρεις Σουηδούς, συγχωρείστε με και εγώ τους συγχωρώ όλους"

«Με λένε Abdesalem Al Guilani και είμαι μαχητής του Αλλάχ. Ανήκω στο Ισλαμικό Κράτος. Αγαπάμε αυτούς που μας αγαπούν και μισούμε αυτούς που μας μισούν. Ζούμε για τη θρησκεία μας και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας. Ο αδερφός σας πήρε εκδίκηση στο όνομα των Μουσουλμάνων. Σκότωσα μέχρι στιγμής τρεις Σουηδούς. Ναι, τρεις Σουηδούς. Σε αυτούς που έκανα κάτι κακό, παρακαλώ συγχωρείστε με. Και εγώ τους συγχωρώ όλους».

Bρυξέλλες: Το χρονικό της αιματηρής επίθεση με τους δύο νεκρούς

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Δευτέρας (16/10) στις Βρυξέλλες, έπειτα από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά στην «Πλας Σενκτελέτ», ενώ από την ένοπλη επίθεση υπάρχει κι ένας τραυματίας.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 7:15 μ.μ.στην Λεωφόρο Ίπρ. Στο σημείο έφτασαν μαζικά οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η εφημερίδα Le Soir αναφέρει ότι σε φωτογραφίες που τράβηξε ένας κάτοικος της περιοχής, φαίνεται ένας άνδρας με φωσφορίζον πορτοκαλί μπουφάν και λευκό κράνος, ένα όπλο στο χέρι, να επιβιβάζεται σε ένα σκούτερ και να τρέπεται σε φυγή. Φέρεται ότι προηγουμένως πυροβόλησε κάποιον στην είσοδο προτού πυροβολήσει δύο επιβαίνοντες σε ταξί.