Οργή στη Βρετανία έχει προκαλέσει η δράση αστυνομικών καθώς καταγράφτηκαν σε βίντεο να κάνουν ηλεκτροσόκ σε ένα αγόρι μόλις 14 ετών.

Το αγόρι  που φορά τη σχολική του στολή, πως συνηθίζεται στη Βρετανία, σωριάζεται με σπασμούς στο γρασίδι ενώ περαστικοί φωνάζουν στον αστυνομικό «τι κάνεις;»

Το περιστατικό συνέβη χθες στο απόγευμα στο Μπρόμφορντ του Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας και το βίντεο έχει γίνει viral.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν σε ένα επεισόδιο καβγά μεταξύ γειτόνων σε συγκρότημα κατοικιών. Φτάνοντας στο σημείο, ένας από αυτούς ρίχνει το αγόρι στο έδαφος και το ακινητοποιεί με κεφαλοκλείδωμα καθώς οι υπόλοιποι άνθρωποι γύρω τους φωνάζουν « κατέβα από πάνω του». 

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Αυξάνονται τα περιστατικά εμφάνισης κοριών - Επιστρατεύονται σκύλοι για τον εντοπισμό τους

Στη συνέχεια, το βίντεο δείχνει τον αστυνομικό να βγάζει το όπλο taser και να κάνει ηλεκτροσόκ στο παιδί,  χτυπώντας το με ρεύμα περίπου 50.000 βολτ.


Τι ισχυρίζεται η αστυνομία της Βρετανίας

Ο έφηβος, ο οποίος είναι ακόμα με τη σχολική του στολή, σωριάζεται στο γρασίδι και φαίνεται να έχει σπασμούς από το σοκ καθώς οι άνθρωποι γύρο του ουρλιάζουν στον αστυνομικό «τι κάνεις;»

Στο βίντεο ακούγεται η μητέρα του έφηβου να φωνάζει έξαλλη στον αστυνομικό «τι σκ@τ@ έκανες στον γιο μου; Έχει άσθμα, κοίτα δεν μπορεί να αναπνεύσει, είναι παιδί».

Ένας από τους αστυνομικός φωνάζει τότε στους συγκεντρωμένους πολίτες ότι το αγόρι συνελήφθη και προειδοποίησε τους άλλους να μην πλησιάσουν.

Διαβάστε επίσης: Λονδίνο: Σοκαριστικό βίντεο, γυναίκες σκίζουν αφίσες Ισραηλινών παιδιών, ομήρων της Χαμάς

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία των West Midlands είπε ότι οι αστυνομικοί κλήθηκαν σε «διαμάχη γειτόνων» και το αγόρι συνελήφθη με την υποψία επίθεσης σε αστυνομικό και εγκληματικής βλάβης.