Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον πόλεμο στο Ισραήλ, που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ανώτερος ένοπλος διοικητής της Χαμάς έχασε τη ζωή του σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα.

Όπως μετέδωσε το Sky News, ο Αϊμάν Νοφάλ - ανώτερος ένοπλος διοικητής της Χαμάς – σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στη Γάζα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήταν μέλος του Γενικού Στρατιωτικού Συμβουλίου και διοικητής στις Ταξιαρχίες αλ Κασάμ, την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Στην Ιορδανία την Τετάρτη η συνάντηση κορυφής Μπάιντεν με Αμπάς, Σίσι και βασιλιά Αμπντάλα

Ο Αϊμάν Νοφάλ σκοτώθηκε «ως αποτέλεσμα ενός βάρβαρου σιωνιστικού βομβαρδισμού που είχε στόχο τον καταυλισμό Μπουρέιτζ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας» αναφέρει η Χαμάς σε ανακοίνωσή της.



 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα

Την ίδια ώρα, ο δρ Ρίτσαρντ Πεέπερκορν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, δήλωσε ότι 2.800 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 11.000 έχουν τραυματιστεί στη Γάζα από τότε που ξεκίνησαν οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις. Περίπου τα μισά θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτή είναι η ηγεσία της Χαμάς – “Ξέρουμε ποιοι είστε” προειδοποιεί ο ισραηλινός στρατός (Γράφημα)

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ εξέδωσε νέα στοιχεία για τα θύματα. Αναφέρει ότι 4.229 Ισραηλινοί έχουν τραυματιστεί από τότε που η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου. Η κατανομή των τραυματισμών έχει δοθεί ως 26 άτομα σε κρίσιμη κατάσταση και 312 σε σοβαρή κατάσταση. 725 άνθρωποι λέγεται ότι βρίσκονται σε μέτρια κατάσταση και 2.817 χαρακτηρίζονται ως ήπιοι. 219 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί για λόγους ανησυχίας, ενώ άλλοι 130 λέγεται ότι βρίσκονται υπό ιατρική αξιολόγηση.