Επεισόδια στην Τουρκία, σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, έξω από τα κτήρια της ισραηλινής διπλωματικής αποστολής προκάλεσε το βράδυ της Τρίτης το χτύπημα με τους εκατοντάδες νεκρούς στο νοσοκομειο της Γάζας.

Στην Κωνσταντινούπολη επίκεντρο των διαδηλώσεων αποτέλεσε το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ με τους συγκεντρωμένους να κρατούν σημαίες της Παλαιστίνης και να φωνάζουν συνθήματα, όπως «φονιάδες Ισραηλινοί, φύγετε από την Παλαιστίνη».

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Αλληλοκατηγορούνται Ισραήλ και Χαμάς για τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο της Γάζας (Σκληρές εικόνες)

Τουρκία: Έψαλαν στίχους από το Κοράνι στη μνήμη των νεκρών

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έψαλαν στίχους από το Κοράνι στη μνήμη των νεκρών από την επίθεση στο νοσοκομείο, άλλοι πέταξαν αυγά, άλλοι έκαψαν τη σημαία του Ισραήλ ενώ ορισμένοι προσπάθησαν να εισβάλουν στο προξενείο αλλά απωθήθηκαν από Τούρκους αστυνομικούς με χρήση σπρέι πιπεριού.

Στη συνέχεια, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι συγκεντρωμένοι που απωθήθηκαν επέστρεψαν με βεγγαλικά που πέταξαν προς το Γενικό Προξενείο.

Παρόμοιες εικόνες καταγράφηκαν και έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα αν και όχι σε τόση μεγάλη ένταση, όπως στην Κωνσταντινούπολη.

Διαδηλωτές φώναζαν «κλείστε την πρεσβεία του Ισραήλ» με ορισμένους να προσπαθούν να πλησιάσουν το κτήριο και την αστυνομία να τους απωθεί.