Σε μοναστήρι κρύβονται προκειμένου να επιβιώσουν από τους βομβαρδισμούς χιλιάδες χριστιανοί στη Γάζα. Το χθεσινό αιματοκύλισμα στο  νοσοκομείο της Γάζας, που προκάλεσε τη φρίκη και τον αποτροπιασμό όλου του κόσμου, οδήγησε πολλούς κατοίκους της Γάζας να ψάξουν για ασφαλή καταφύγια. Μεταξύ αυτών πολλοί είναι οι χριστιανοί που επέλεξαν τα μοναστήρια της Γάζας προκειμένου να σωθούν από τους βομβαρδισμούς.

Η εκπομπή του Live News επικοινώνησε με κάτοικο της Γάζας, όπου περιέγραψε τι έγινε χθες το βράδυ στην έκρηξη που συνέβη στο νοσοκομείο της Γάζας, αλλά και πού έχει βρει καταφύγιο αυτές τις στιγμές ο άμαχος πληθυσμός. 

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκλονιστικές μαρτυρίες γιατρών του νοσοκομείου που χτυπήθηκε στη Γάζα - "Προσπαθούσαμε να σώσουμε όποιον γινόταν"

Ο κάτοικος στη Γάζα περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές της χθεσινοβραδινής έκρηξης.

-Κάτοικος: Έχω φύγει από το σπίτι μου και έχω πάει στο μοναστήρι εδώ. Περίπου 900 χριστιανοί έχουν έρθει εδώ. Και στο άλλο περίπου 500 άτομα.

-Δημοσιογράφος: Δηλαδή συνολικά πόσοι χριστιανοί είναι στα δύο μοναστήρια;

-Κάτοικος: Είναι περίπου 1.500-2.000. Τα μοναστήρια βρίσκονται γύρω από το νοσοκομείο. Είναι κοντά, είναι περίπου 100 μέτρα, 200 μέτρα.

-Δημοσιογράφος: Ο βομβαρδισμός που έγινε χθες το βράδυ, τον ακούσατε; Τι επικράτησε;

-Κάτοικος: Πανικός, πανικός. Αυτά που γίνονται στη Γάζα είναι μακελειό. Ήταν περίπου στο νοσοκομείο, έχουν καταφύγει εκεί, περίπου 4.000 άτομα και αυτοί έριξαν έναν πύραυλο και δεν ξέρουμε ακριβώς πόσοι σκοτώθηκαν. Έγινε σαν σεισμός, όταν χτύπησαν. Ήμουν στο μοναστήρι.


 "Ορφανή" παραμένει η επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας

Συνεχίζεται ο πόλεμος στο Ισραήλ μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς. Ισραήλ και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για το πρωτοφανές αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας, όπου χθες βομβαρδίστηκε ένα νοσοκομείο, με αποτέλεσμα πάνω από 500 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο.

Το νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίστηκε το βράδυ της Τρίτης (17.10.2023). Εκτός από τους ασθενείς, στο νοσοκομείο βρίσκονταν και οικογένειες που είχαν βρει εκεί καταφύγιο. Οι εικόνες από το νοσοκομείο είναι «γροθιά» στο στομάχι. Ισραήλ και Χαμάς αρνούνται κάθε ευθύνη, ενώ η διεθνής κοινότητα καταδικάζει τον βομβαρδισμό αμάχων στο νοσοκομείο.

Ο ισραηλινός στρατός και ο ίδιος ο Νετανιάχου επέρριψαν την ευθύνη για την επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας στην παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ, λέγοντας ότι τα στοιχεία των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού υποδεικνύουν ότι το νοσοκομείο επλήγη κατά την αποτυχημένη εκτόξευση ρουκετών από την παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση.

 «Όλος ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει: Βάρβαροι τρομοκράτες στη Γάζα είναι αυτοί που επιτέθηκαν στο νοσοκομείο στη Γάζα και όχι οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις. Αυτοί που δολοφόνησαν βάναυσα τα παιδιά μας, δολοφονούν επίσης τα δικά τους παιδιά», δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Αλληλοκατηγορούνται Ισραήλ και Χαμάς για τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο της Γάζας (Σκληρές εικόνες)

Από την άλλη, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου Αλ Αχλί στη Γάζα ήταν «ειδεχθής σφαγή», που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και πρόσθεσε πως πλέον θεωρεί ότι οι συνομιλίες για οτιδήποτε άλλο πέρα από τον τερματισμό του πολέμου είναι απαράδεκτες.

 «Το Ισραήλ παραβίασε όλες τις κόκκινες γραμμές» και «δεν θα αφήσουμε ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας διώξει από εκεί», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι υγειονομικές Αρχές στον παλαιστινιακό θύλακα, όπου κυβερνά η Χαμάς, ανέφεραν ότι το νοσοκομείο χτυπήθηκε από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία. Ο στρατός του Ισραήλ έκανε λόγο για πλήγμα κατά λάθος από την παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ με ρουκέτες.