Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Γάζα. Νέες πληροφορίες για μακελειό στη Γάζα έρχονται στο φως, αυτή τη φορά σε τέμενος όπου είχαν βρει καταφύγιο πρόσφυγες.

Πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου Anadolu αναφέρουν πως το χτύπημα έγινε στο τέμενος Νουσαϊράτ στη Γάζα όπου είχαν αναζητήσει καταφύγιο εκατοντάδες εκτοπισμένοι. Οι πληροφορίες ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Η νέα εξέλιξη έρχεται στον απόηχο της επίθεσης στο νοσοκομείο της Γάζας, Αλ Αχλί, όπου σκοτώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι, με Ισραήλ και Χαμάς, να αλληλοκατηγορούνται.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Εκτιμάμε ότι το Ισραήλ δεν ευθύνεται για τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο της Γάζας

Στο μεταξύ η Χαμάς πραγματοποίησε σφοδρές επιθέσεις με ρουκέτες ως αντίποινα για τη φρίκη στο νοσοκομείο για το οποίο κατηγορεί το Ισραήλ.

Την ώρα μάλιστα που αναχωρούσε ο Τζο Μπάιντεν από το Ισραήλ το απόγευμα της Τετάρτης, η Χαμάς πραγματοποίησε πραγματικό «σφυροκόπημα».


 Σε μοναστήρι στη Γάζα κρύβονται δύο χιλιάδες χριστιανοί

Την ίδια ώρα ο πλανήτης προσπαθεί ακόμη να συνειδητοποιήσει τα όσα φρικτά συνέβησαν χθες το βράδυ με το βομβαρδισμό στο νοσοκομείο της Γάζας όπου 500 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, έχασαν την ζωή τους.

Σε μοναστήρι κρύβονται προκειμένου να επιβιώσουν από τους βομβαρδισμούς χιλιάδες χριστιανοί στη Γάζα. Το χθεσινό αιματοκύλισμα στο  νοσοκομείο της Γάζας, που προκάλεσε τη φρίκη και τον αποτροπιασμό όλου του κόσμου, οδήγησε πολλούς κατοίκους της Γάζας να ψάξουν για ασφαλή καταφύγια. Μεταξύ αυτών πολλοί είναι οι χριστιανοί που επέλεξαν τα μοναστήρια της Γάζας προκειμένου να σωθούν από τους βομβαρδισμούς

Η εκπομπή του Live News επικοινώνησε με κάτοικο της Γάζας, όπου περιέγραψε τι έγινε χθες το βράδυ στην έκρηξη που συνέβη στο νοσοκομείο της Γάζας, αλλά και πού έχει βρει καταφύγιο αυτές τις στιγμές ο άμαχος πληθυσμός.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκλονιστικές μαρτυρίες γιατρών του νοσοκομείου που χτυπήθηκε στη Γάζα - "Προσπαθούσαμε να σώσουμε όποιον γινόταν"

Ο κάτοικος στη Γάζα περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές της χθεσινοβραδινής έκρηξης.

-Κάτοικος: Έχω φύγει από το σπίτι μου και έχω πάει στο μοναστήρι εδώ. Περίπου 900 χριστιανοί έχουν έρθει εδώ. Και στο άλλο περίπου 500 άτομα.

-Δημοσιογράφος: Δηλαδή συνολικά πόσοι χριστιανοί είναι στα δύο μοναστήρια;

-Κάτοικος: Είναι περίπου 1.500-2.000. Τα μοναστήρια βρίσκονται γύρω από το νοσοκομείο. Είναι κοντά, είναι περίπου 100 μέτρα, 200 μέτρα.

-Δημοσιογράφος: Ο βομβαρδισμός που έγινε χθες το βράδυ, τον ακούσατε; Τι επικράτησε;

-Κάτοικος: Πανικός, πανικός. Αυτά που γίνονται στη Γάζα είναι μακελειό. Ήταν περίπου στο νοσοκομείο, έχουν καταφύγει εκεί, περίπου 4.000 άτομα και αυτοί έριξαν έναν πύραυλο και δεν ξέρουμε ακριβώς πόσοι σκοτώθηκαν. Έγινε σαν σεισμός, όταν χτύπησαν. Ήμουν στο μοναστήρι.