Δεκατέσσερα αεροδρόμια στη Γαλλία έλαβαν σήμερα νέες απειλές για επιθέσεις, ενώ τουλάχιστον οκτώ αεροδρόμια προχώρησαν σε εκκενώσεις απέναντι σε αυτές τις απειλές για βόμβα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση.

Οι σημερινές εκκενώσεις αφορούσαν, σύμφωνα με την προαναφερθείσα πηγή, τα αεροδρόμια της Μπρεστ, της Καρκασόν, της Ρεν, της Ταρμπ, του Μπορντό-Μερινιάκ, της Μπεζιέ, του Μονπελιέ και της Ναντ.

Ορισμένα αεροδρόμια έκαναν τα ίδια ανακοινώσεις για το θέμα.


Η γενική διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας (DGAC), με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), επιβεβαιώνει πως «πολλά εθνικά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων εκείνο της Ναντ, έλαβαν σήμερα το πρωί απειλές για επίθεση», χωρίς ωστόσο να δίνει αριθμό ούτε να τα κατονομάζει, λόγω της μεταβαλλόμενης κατάστασης.



Συναγερμός για βόμβα στο αεροδρόμιο του Bordeaux 

«Νέος συναγερμός για βόμβα επιβάλλει την εκκένωση του αεροδρομίου τώρα. Θα σας κρατάμε ενήμερους», ανέφερε το αεροδρόμιο του Bordeaux και λίγο αργότερα με νέα ανακοίνωσή του ενημέρωσε πως «το επιχειρησιακό προσωπικό επαναλαμβάνει τα καθήκοντά του, ο εξοπλισμός είναι πάλι σε λειτουργία. Μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση, οι επιβάτες θα έχουν ξανά πρόσβαση στα αεροδρόμια».



Το αεροδρόμιο της Lille εκκενώνεται έπειτα από απειλή για βόμβα

«Το αεροδρόμιο της Lille εκκενώνεται έπειτα από απειλή για βόμβα. Οι υπηρεσίες κρατικής ασφάλειας βρίσκονται στον χώρο», ανέφερε σε ανάρτησή του στο x/twitter το αεροδρόμιο της Lille και λίγο αργότερα με νεότερη ενημέρωσή του ανακοίνωσε πως έληξε ο συναγερμός και γίνεται σταδιακή επαναλειτουργία του αεροδρομίου.

lille




Το αεροδρόμιο της Ναντ αποτέλεσε εκ νέου αντικείμενο απειλής για βόμβα σήμερα

Η γενική διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας (DGAC), με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), επιβεβαιώνει πως «πολλά εθνικά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων εκείνο της Ναντ, έλαβαν σήμερα το πρωί απειλές για επίθεση», χωρίς ωστόσο να δίνει αριθμό ούτε να τα κατονομάζει, λόγω της μεταβαλλόμενης κατάστασης.

«Το αεροδρόμιο της Ναντ αποτέλεσε εκ νέου αντικείμενο απειλής για βόμβα σήμερα, Πέμπτη, το πρωί, όπως και άλλα γαλλικά αεροδρόμια», δήλωσε το αεροδρόμιο στο AFP. «Σε συμφωνία με τις κρατικές υπηρεσίες, το αεροδρόμιο εκκενώθηκε προκειμένου να προχωρήσει στους απαραίτητους ελέγχους», πρόσθεσε.



Γαλλία: 130 πτήσεις ακυρώθηκαν την Τετάρτη

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η πλειονότητα των μεγάλων γαλλικών αεροδρομίων, εκτός των δύο του Παρισιού, εκκενώθηκαν προσωρινά έπειτα από απειλές, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 130 πτήσεις και να σημειωθούν αμέτρητες καθυστερήσεις. Οι συναγερμοί αυτοί έχουν πολλαπλασιαστεί εδώ και αρκετές ημέρες στη Γαλλία, κυρίως μετά τη δολοφονία του καθηγητή Ντομινίκ Μπερνάρ στην Αράς.

Διαβάστε εδώ: Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η κηδεία του καθηγητή που δολοφονήθηκε στην Αράς από ισλαμιστή

Απειλές για βόμβα και σε σχολεία της Γαλλίας

Απειλές για βόμβα υπήρξαν σήμερα και σε δεκάδες σχολεία στην πόλη Τουλούζ της Γαλλίας.

Ο λόγος για τα σχολεία Ozenne, Toulouse-Lautrec, Raymond-Naves και Stéphane-Hessel στη Ροζ Πόλη, αλλά και το γυμνάσιο Saint-Exupéry στο Blagnac και το γυμνάσιο Victor-Hugo στο Colomiers.

Στα σχολεία αυτά φοιτούν περισσότεροι από 1.500 μαθητές. Η αστυνομία και ειδικά συνεργεία έκαναν έλεγχο στα σχολεία, δεν βρήκαν τίποτα και έτσι οι μαθητές επέστρεψαν στις αίθουσες.