Την επιβολή ελέγχων στα σύνορα με τη Σλοβενία επανέφερε η Ιταλία, η οποία ανησυχεί όχι μόνο για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών, αλλά και για την πιθανή άφιξη τρομοκρατών στο έδαφος της.

 «Επαναφέραμε τους ελέγχους στα σύνορα με την Σλοβενία για να αποφύγουμε να φτάσουν τρομοκράτες, μέσω της βαλκανικής οδού, οι οποίοι θα μπορούσαν να οργανώσουν επιθέσεις στη χώρα μας ή στην Ευρώπη. Η απόφαση αυτή έχει προσωρινό χαρακτήρα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σε επιφυλακή οι αρχές υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις προετοιμασίας τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά δεν μπορούμε να μειώσουμε το επίπεδο επιφυλακής. Αντιθέτως, το αυξάνουμε, με στόχο την πρόληψη. Προστατεύουμε τους ευαίσθητους στόχους, ιδίως εκείνους που συνδέονται με πολίτες εβραϊκής θρησκείας, για να αποτρέψουμε βίαιες πράξεις», συμπλήρωσε ο κ. Ταγιάνι.

Ο επικεφαλής των ειδικών επιχειρησιακών δυνάμεων των καραμπινιέρων δε, Πασκουάλε Ανζτελοσάντι, υπογράμμισε σήμερα σε ημερίδα που διοργανώθηκε στην Ιταλία για την ασφάλεια, ότι «δεν είναι σκόπιμο να δημιουργείται υπερβολική ανησυχία, αλλά πρόκειται για προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίζονται πάντα με μεγάλη προσοχή».

«Οι ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις είναι αποτελεσματικές και είναι σε θέση να αντιληφθούν αν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, ώστε να αυξηθεί το επίπεδο επιφυλακής», ολοκλήρωσε ο Αντζελοσάντι.