Συνεχίζεται ο πόλεμος στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς. Παράλληλα, σοκ προκαλεί ο βομβαρδισμός της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα.


Το υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης της Χαμάς ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι πολλοί εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, που είχαν αναζητήσει καταφύγιο στον χώρο μιας εκκλησίας στην πόλη της Γάζας, σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν έπειτα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Διαβάστε ακόμα: Ισραήλ: Οργή για τον βομβαρδισμό της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα - ''Το κτίριο με 385 ανθρώπους μέσα, κατέρρευσε''

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι από την επιδρομή «προκλήθηκε μεγάλος αριθμός μαρτύρων και τραυματιών» στον χώρο της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ: Η προστασία των αμάχων και η ασφάλεια των τόπων λατρείας θα πρέπει να γίνονται σεβαστές από κάθε πλευρά

Την ίδια ώρα με ανακοίνωσή του, το ελληνικό υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε τη «βαθιά του οδύνη για την απώλεια ζωών που προκλήθηκε από χτύπημα σε κτήριο παρακείμενο στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα». Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η προστασία των αμάχων και η ασφάλεια των τόπων λατρείας και των θρησκευτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να διασφαλίζονται και να γίνονται σεβαστές από κάθε πλευρά».

Διαβάστε ακόμα: ΥΠΕΞ για το χτύπημα σε ελληνορθόδοξο ναό στη Γάζα: “Η προστασία αμάχων και τόπων λατρείας πρέπει να γίνονται σεβαστές από κάθε πλευρά”

Στη Γάζα βρίσκονται περίπου 25 άνθρωποι με ελληνικά διαβατήρια

Σημειώνεται ότι στη Γάζα βρίσκονται περίπου 25 άνθρωποι με ελληνικά διαβατήρια. Οι 13 έχουν δηλώσει ότι θέλουν να φύγουν και είναι σε συνεχή επαφή με προξενείο και πρεσβεία, έχει δε υπάρξει συνεννόηση πως μόλις ανοίξει η Ράφα θα περάσουν στην Αίγυπτο. Οι υπόλοιποι, που συνδέονται κυρίως με την εκκλησία, είχαν δηλώσει ότι θα μείνουν.

Στο μεταξύ, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το ισραηλινό πλήγμα έμοιαζε να έχει στόχο χώρο κοντά στην εκκλησία, στην οποία έχουν αναζητήσει καταφύγιο πολλοί κάτοικοι της πόλης της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε σήμερα ότι χθες διεξήγαγε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή.

«Νωρίτερα σήμερα (σ.σ. χθες, Πέμπτη) μαχητικά αεροσκάφη του ισραηλινού στρατού επιτέθηκαν στο κέντρο διοίκησης και ελέγχου τρομοκράτη της Χαμάς που είχε εμπλακεί στην εκτόξευση ρουκετών και οβίδων εναντίον του Ισραήλ», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Το κέντρο αυτό «χρησίμευε για να εξαπολύονται επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και εκεί βρισκόταν τρομοκρατική υποδομή της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς», διευκρίνισε.