«Μπαρούτι» μυρίζει το κλίμα κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ στον τουρκικό Τύπο, με την απόφαση του δεύτερου να αποσύρει όλους τους διπλωμάτες του από την Τουρκία να προκαλεί οργή.

Διαβάστε ακόμα: Τουρκία: Μεσίστιες σημαίες στις πρεσβείες και εθνικό πένθος, λόγω της επίθεσης στο νοσοκομείο στη Γάζα

«Σε αυτήν την τραγική εικόνα λέμε ‘’φτάνει πια’’!»

Ενδεικτικά του αντιαμερικανικού και του αντιισραηλινού κλίματος στην Τουρκία είναι και οι δηλώσεις του Φατίχ Ερμπακάν, προέδρου του κόμματος Νέας Ευημερίας, και συμμάχου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Σε αυτήν την τραγική εικόνα λέμε´φτάνει πια´! Τουλάχιστον να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις του Ιντζίρλικ και Κιουρέτζικ που βρίσκονται στη χώρα μας. Οι ισλαμικές χώρες να σταματήσουν την πώληση πετρελαίου και αερίου σε όλες στις ΗΠΑ και δυτικές χώρες που υποστηρίζουν το Ισραήλ. Όλος ο ισλαμικός κόσμος, υπο την ηγεσία της Τουρκίας είναι υποχρεωμένος να κινηθεί άμεσα αυτή είναι μια ανθρωπιστική και θρησκευτική ανάγκη» σημειώνει χαρακτηριστικά ο πολιτικός σύμμαχος του Ερντογάν.

Τουρκικά ΜΜΕ: «Το Ισραήλ πήρε μια απόφαση έκπληξη»

«Το Ισραήλ πήρε μια απόφαση έκπληξη, και ανακοίνωσε πως ζήτησε από τους διπλωμάτες τους να εγκαταλείψουν την Τουρκία. Υπάρχει η διευκρίνιση πως δεν φεύγουν για λόγους διαμαρτυρίας αλλά λόγω των αμφιβολιών για την ασφάλεια τους» σχολίαζαν στο μεταξύ τα τουρκικά ΜΜΕ για την απόφαση της κυβέρνησης Νετανιάχου.

Την Τουρκία εγκαταλείπουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και οι Ισραηλινοί πολίτες, σπεύδοντας στα τουρκικά αεροδρόμια.

«Τα αεροπλάνα απογειώθηκαν διαδοχικά και οι πολίτες του Ισραήλ έφυγαν από την Τουρκία. Μετά τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για το χτύπημα του νοσοκομείου της Γάζας από το Ισραήλ Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ ζήτησε από τους πολίτες της χώρας να εγκαταλείψουν άμεσα την Τουρκία. Οι αεροπορικές εταιρείες του Ισραήλ σχεδίασαν πτήσεις και όλοι οι Ισραηλινοί ήρθαν στο αεροδρόμιο για να φύγουν» ανέφερε το τουρκικό δίκτυο TGRT Haber.