Μια σοκαριστική αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο Sky News. Όπως υποστήριξε σε συνέντευξή του, τρομοκράτες της Χαμάς μετέφεραν οδηγίες της Αλ Κάιντα για το πώς να κατασκευάζουν χημικά όπλα.

«Οι τρομοκράτες της Χαμάς που εισέβαλαν στο Ισραήλ μετέφεραν οδηγίες για την κατασκευή χημικών όπλων με κυάνιο», τόνισε ο πρόεδρος του Ισραήλ κι όπως λέει πρόκειται για επίσημο υλικό της Αλ Κάιντα.

«Είναι υλικό της Αλ Κάιντα. Επίσημο υλικό της Αλ Κάιντα. Αντιμετωπίζουμε το ISIS, την Αλ Κάιντα και τη Χαμάς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Χέρτζογκ.



Οι ισραηλινές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν το υλικό στις σορούς των νεκρών μαχητών στο Κιμπούτς Μπεέρι, όπου εκτιμάται ότι το 20% των 1.100 κατοίκων σκοτώθηκαν ή απήχθησαν.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Τηλεδιάσκεψη Μελόνι, Μπάιντεν, Τριντό, Σούνακ, Μακρόν και Σολτς

Από την πλευρά του, το Sky News επισημαίνει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς.

3η εβδομάδα πολέμου στο Ισραήλ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφεται εντατικοποίηση των ισραηλινών πληγμάτων μέχρι και στα αεροδρόμια της Συρίας, εν όψει «των επόμενων σταδίων του πολέμου». Με φυλλάδια, SMS και ηχητικά μηνύματα το Ισραήλ καλεί τους κατοίκους της Γάζας να πάνε νότια, αλλιώς θα θεωρηθούν συνεργάτες της Χαμάς.

Διανύουμε την τρίτη εβδομάδα του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με τις εχθροπραξίες να εντείνονται από τη Γάζα μέχρι το νότιο Λίβανο. Η κατάσταση είναι έκρυθμη, η φιλοϊρανική Χεζμπολά ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στην «καρδιά του πολέμου» ενώ το Ιράν προειδοποίησε για ανεξέλεγκτη κατάσταση και ο υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτών προειδοποιούν για κίνδυνο ανάφλεξης στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, όπου εκκενώνονται ακόμα 14 κοινότητες.

Υπουργός  Άμυνας: Ο πόλεμος αυτός πρέπει να είναι ο τελευταίος

Υπενθυμίζεται επίσης ότι π Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο πόλεμος που κάνει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας πρέπει να είναι “ο τελευταίος” σε αυτό το παλαιστινιακό έδαφος, καθώς “δεν θα υπάρχει πλέον η Χαμάς” μετά.

«Αυτός πρέπει να είναι ο τελευταίος πόλεμος στη Γάζα. Για τον απλό λόγο ότι δεν θα υπάρχει πλέον η Χαμάς», δήλωσε ο Γκάλαντ ενώπιον των στρατιωτών μιας βάσης της πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο του.

«Θα πάρει έναν μήνα, δύο μήνες, τρείς μήνες και στο τέλος δεν θα υπάρχει πλέον η Χαμάς. Προτού η Χαμάς συναντήσει τα τεθωρακισμένα οχήματά μας και το πεζικό μας θα γνωρίσει τις βόμβες της πολεμικής αεροπορίας. Και κατά τη γνώμη μου, εσείς ξέρετε να το κάνετε αυτό με τρόπο θανάσιμο, ακριβή και ποιοτικό όπως έχετε αποδείξει έως τώρα», πρόσθεσε.