Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ματαιώνει όλα τα σχέδια επισκέψεών του στο Ισραήλ και χαρακτήρισε την οργάνωση Χαμάς «ομάδα απελευθερωτών που προστατεύουν την γη τους».

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσέθεσε ότι τελικά δεν πρόκειται να μεταβεί στο Ισραήλ, ότι ματαιώνει την επίσκεψή του, κλιμακώνοντας την ένταση μεταξύ Άγκυρας και Ιερουσαλήμ.

«Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, το μόνο που κάνει είναι να προστατεύει τα εδάφη της», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στον πόλεμο με το Ισραήλ.

Επιπλέον ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στο Ισραήλ, λέγοντας ότι εκμεταλλεύτηκε τις καλές προθέσεις της Άγκυρας, ενώ τόνισε ότι δεν θα μεταβεί στο Ισραήλ όπως ήταν προγραμματισμένο.

Επίθεση εξαπέλυσε και στη Δύση λέγοντας ότι «τα δυτικά δάκρυα που έχουν χυθεί για το Ισραήλ είναι μια εκδήλωση απάτης».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν δήλωσε σήμερα από την Ντόχα ότι μία ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στην Λωρίδα της Γάζας θα μετατρέψει την σύγκρουση σε σφαγή.

Κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογό του Κατάρ και πρωθυπουργό Σέιχ Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουλραχμάν αλ-Θάνι, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι όσοι υποστηρίζουν τις ενέργειες του Ισραήλ υπό το πρόσχημα της αλληλεγγύης «είναι συνεργοί στα εγκλήματά του».