Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση θανάτου δύο παιδιών μιας οικογένειας από την Κάτω ΑχαΐαΤα δύο παιδιά της ίδιας οικογένειας από την Κάτω Αχαΐα έφυγαν από τη ζωή σε διάστημα 15 μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για δύο κοριτσάκια από την Κάτω Αχαΐα, 20 ημερών και 2 μηνών. Το 2 μηνών κοριτσάκι κατέληξε ενώ νοσηλευόταν στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αγία Σοφία».

Διαβάστε ακόμα: Κάτω Αχαΐα: Μυστήριο με την οικογενειακή τραγωδία και τον θάνατο δύο μωρών σε διάστημα ενός έτους

Το κοριτσάκι νοσηλεύθηκε αρχικά έπειτα από εκδήλωση σπασμών στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα και έπειτα από τρεις ημέρες διεκομίσθη στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αγία Σοφία» στην Αθήνα.

Αυτό που προβληματίζει και προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι το κοριτσάκι «άφησε την τελευταία του πνοή», παρότι βάσει της κλινικής του εικόνας και των εξετάσεών του δεν διεγνώσθη με κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, η διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής πραγματοποιήθηκε εκτάκτως χθες Τρίτη, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστά τα ευρήματα.

Κάτω Αχαΐα: Το τραγικό "παιχνίδι" της μοίρας για την οικογένεια

Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο χτύπημα της μοίρας για την οικογένεια μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, καθώς το καλοκαίρι του 2022 η οικογένεια είχε χάσει ακόμα ένα κοριτσάκι, μόλις 20 ημερών.

Το βρέφος που γεννήθηκε 1η Ιουνίου εισήχθη για λίγες ημέρες σε θερμοκοιτίδα και λίγες ημέρες αργότερα, στις 19 Ιουνίου, εντοπίστηκε νεκρό στην κούνια του. Το περιστατικό τότε είχε καταγραφεί από το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας. Σημειώνεται ότι στην έκθεση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών δεν αναγράφηκε αιτία θανάτου του νεογνού, καθώς αναμένονται ακόμα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

Τρίτος θάνατος παιδιού το 2014

Σύμφωνα πάντα με το τοπικό Μέσο, η γιαγιά αποκάλυψε ότι πριν από λίγα χρόνια, το 2014, η κόρη της είχε χάσει ξαφνικά και ένα κοριτσάκι ηλικίας 1,5 ετών. Και στην περίπτωση αυτή, το κοριτσάκι είχε εκδηλώσει επεισόδιο με σπασμούς και είχε μεταφερθεί στο «Αγία Σοφία», ωστόσο λίγες ημέρες αφότου έλαβε εξιτήριο βρέθηκε νεκρό στην κούνια του. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, με τη νεκροψία να διενεργείται από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κορίνθου.

Παράλληλα σημειώνεται ότι μαρτυρίες που έκαναν λόγο ότι και η γιαγιά είχε χάσει ακόμα ένα κορίτσι, το οποίο μάλιστα αεροβαπτίστηκε, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, δεν επιβεβαιώνονται.

Οι τρεις θάνατοι παιδιών, μέλη της ίδιας οικογένειας, με κοινή συνισταμένη πως είναι κορίτσια που «έφυγαν» σε μικρή ηλικία, αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο ιατρικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο.