Μια "μαζική" χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας θα ήταν «λάθος», εκτίμησε σήμερα από το Κάιρο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, καθώς αυτή θα μπορούσε να θέσει σε "κίνδυνο τον άμαχο πληθυσμό" χωρίς "να προστατέψει σε μακροχρόνια βάση το Ισραήλ".

«Εάν πρόκειται για μια μαζική επέμβαση που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του άμαχου πληθυσμού, τότε νομίζω ότι αυτό είναι λάθος (...) για το Ισραήλ επίσης γιατί αυτό δεν προστατεύει σε μακροχρόνια βάση το Ισραήλ και γιατί δεν συνάδει με τον σεβασμό του άμαχου πληθυσμού, του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και ακόμη με τους κανόνες του πολέμου», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν πριν αναχωρήσει από το Κάιρο όπου συνάντησε τον Αιγύπτιο ομόλογό του 'Αμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι.

Διαβάστε επίσης: Για τη Γάζα απέπλευσε το γαλλικό πλωτό νοσοκομείο “Tonnerre” μήκους 200 μέτρων

Εμμανουελ Μακρόν: Η ανθρωπιστική βοήθεια θα πρέπει να περάσει ανεμπόδιστα στη Λωρίδα της Γάζας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κάιρο με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, δήλωσε σήμερα ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα πρέπει να περάσει ανεμπόδιστα στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Μακρόν τόνισε ότι είναι βασικό να εφοδιαστούν με καύσιμα τα νοσοκομεία, ανακοινώνοντας ότι σύντομα θα φτάσει στην περιοχή ένα πλωτό νοσοκομείο του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού για να στηρίξει τα νοσοκομεία της Γάζας.