Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, η οποία κλήθηκε να καταθέσει σε δίκη όπου κατηγορείται ο πατέρας της.

Σημειώνεται ότι η Ιβάνκα Τραμπ είχε ζητήσει να μην καταθέσει, υποστηρίζοντας ότι είχε φύγει από τη Νέα Υόρκη και είχε παράλληλα απομακρυνθεί από τον Όμιλο Τραμπ. Ωστόσο, ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον δήλωσε ότι η 41χρονη εξακολουθεί να διατηρεί σχέσεις με τις επιχειρήσεις του Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

Οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές έχουν αποφανθεί ότι ο Τραμπ διόγκωσε την αξία των ακινήτων του για να εξασφαλίσει ευνοϊκά δάνεια. Στη δίκη εξετάζονται κι άλλες κατηγορίες όπως παραποίηση αρχείων της επιχείρησης, ασφαλιστική απάτη και συνωμοσία. Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τους ισχυρισμούς.

Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι της κόρης του Ντόναλντ Τραμπ

Οι εισαγγελείς έχουν υποστηρίξει ότι η Ιβάνκα έχει σημαντικές πληροφορίες να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση. «Έχει σαφώς επωφεληθεί από το προνόμιο να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Νέα Υόρκη» είχαν επίσης δηλώσει οι δικαστικές αρχές.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της 41χρονης, από την πλευρά τους, προτάσσουν το γεγονός ότι η κόρη του Τραμπ είχε αποχωρήσει από τον Οργανισμό του πατέρα της το 2017 και έκτοτε ζει στη Φλόριντα.

Σημειώνεται ότι στον Τραμπ ενδέχεται να επιβληθούν πρόστιμα ύψους μέχρι και 250 εκατ. δολαρίων.