Φέτα και Ελαιόλαδο είναι σίγουρα δύο προϊόντα που δεν πλησιάζουν οι καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Deutsche Welle", καθώς οι τιμές τους έχουν πάει στα ύψη.

Deutsche Welle: Έως και 20 ευρώ το λίτρο κοστίζει το ελαιόλαδο

Το ρεπορτάζ της Deutsche Welle, οι τιμές του ελαιόλαδου κυμαίνονται από δέκα ευρώ το λίτρο και αγγίζουν ακόμη και τα 20 ευρώ, όταν πρόκειται για πιο “ιδιαίτερες” ή βιολογικές ετικέτες.

Ενδιαφέρον όμως προκαλούν και οι διακυμάνσεις στην τιμή της ελληνικής φέτας, αγαπημένο τυρί και των Γερμανών καταναλωτών. Τα 200 γραμμάρια συσκευασμένης φέτος σε ένα συνοικιακό σούπερ-μάρκετ της γερμανικής πρωτεύουσας κοστίζουν περίπου 3 ευρώ. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κομμάτι τυριού φέτας, για το οποίο πλέον οι Γερμανοί καταναλωτές θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Σύμφωνα με το περιοδικό Focus, το 70% της ελληνικής φέτας παράγεται στη Θεσσαλία, την περιοχή δηλαδή που επλήγη σε τεράστιο βαθμό από τις πλημμύρες, ενώ το 60% της συνολικής παραγωγής ελληνικής φέτας εξάγεται. Η Γερμανία μάλιστα είναι ο «καλύτερος αγοραστής» φέτας, απορροφώντας το ένα τρίτο των ελληνικών εξαγωγών.