Τουλάχιστον 8.306 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, συμπεριλαμβανομένων 3.457 παιδιών, σε ισραηλινά χτυπήματα στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς, Γάζα. 

Ο αριθμός των νεκρών στη Δυτική Όχθη αυξήθηκε σε 329 Παλαιστινίους από τον Ιανουάριο, συμπεριλαμβανομένων 121 θανάτων από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία χτύπησε 600 στόχους στη Γάζα το τελευταίο 24ωρο 

Περίπου 600 στόχους χτύπησε το τελευταίο 24ωρο στη Γάζα η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Δευτέρα 30/10.
Στην ανακοίνωση της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, όπως μεταδίδει το SkyNews, αναφέρεται ότι «η περιοχή του πανεπιστημίου Al Azhar» ήταν μεταξύ των σημείων που χτυπήθηκαν, αφού τα ισραηλινά στρατεύματα εντόπισαν «ένοπλους τρομοκράτες και έναν αντιαρματικό πύραυλο» που επρόκειτο να εκτοξευθεί.


Χτυπήθηκαν επίσης αποθήκες όπλων, «κρυψώνες», αντιαρματικές θέσεις και «συγκεντρώσεις στελεχών της Χαμάς», επισήμανε επίσης στο «Χ».

*Διαβάστε εδώ: Πόλεμος στο Ισραήλ: Θα γίνει η Γάζα το Στάλινγκραντ της ερήµου; Γιατί είναι τεχνικά δύσκολο το εγχείρηµα κατάληψης της πόλης

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στρατιώτες των IDF στη Λωρίδα της Γάζας εντόπισαν ένοπλους τρομοκράτες και έναν αντιαρματικό πύραυλο που επρόκειτο να εκτοξευθεί, στην περιοχή του Πανεπιστημίου Azhar στη Λωρίδα της Γάζας και κατηύθυναν εκεί ένα μαχητικό αεροσκάφος που χτύπησε τον στόχο», έγραψε η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.


«Ο ισραηλινός στρατός κατά τη διάρκεια της νύχτας επέκτεινε τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας»

«Ο ισραηλινός στρατός κατά τη διάρκεια της νύχτας επέκτεινε τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Σε συγκρούσεις με τρομοκράτες στη Λωρίδα της Γάζας, μαχητές του IDF εξουδετέρωσαν δεκάδες τρομοκράτες που είχαν οχυρωθεί στα κτίρια και προσπαθούσαν να επιτεθούν στα ισραηλινά στρατεύματα», σημειώνεται σε δεύτερο tweet της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ακόμα, σημειώνεται ότι έγινε επίθεση σε κτίριο συγκέντρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, στο οποίο βρίσκονταν περισσότεροι από 20 τρομοκράτες.