Συγκινήθηκε και ξέσπασε σε κλάματα η βασίλισσα Σοφία σε εκδήλωση που έγινε σε πανεπιστήμιο της Μαδρίτης. Σύμφωνα με την Daily Mail, η βασίλισσα Σοφία είχε σοβαρό λόγο να είναι ευσυγκίνητη, καθώς ο γιος της δεν την προσκάλεσε στα γενέθλια της εγγονής της, η οποία έκλεινε τα 18 της χρόνια. Ειδικότερα, δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail αποδίδει τη συγκίνηση της Σοφίας στο γεγονός ότι δεν έχει προσκληθεί από τον γιο της, βασιλιά Φίλιππο ΣΤ, στην ορκωμοσία της εγγονής της Ελεονώρας των Αστουριών, η οποία είχε τα γενέθλιά της.

Η βασίλισσα Σοφία ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση στη Μαδρίτη,  συγκινήθηκε ενώ επαινούσε καθηγητή φυσικής που ανακηρύχθηκε πρύτανης, με τον οποίο διατηρούσε φιλία για χρόνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης: Ισπανία: Την Τρίτη η ορκωμοσία της πριγκίπισσας Λεονόρ - Φαντασμαγορικές εκδηλώσεις στη Μαδρίτη

Το παλάτι φέρεται να προσπαθεί να αποφύγει τις αντιδράσεις για τον αμφιλεγόμενο πρώην βασιλιά, ο οποίος παραιτήθηκε υπέρ του γιου του Φελίπε το 2014 και έφυγε εξόριστος στο Άμπου Ντάμπι.

Ούτε ο Χουάν Κάρλος ούτε η βασίλισσα Σόφια θα παρευρεθούν στις δημόσιες εκδηλώσεις αύριο. Και οι δύο πρόκειται να δώσουν το «παρών» μόνο στις ιδιωτικές οικογενειακές γιορτές μετά την εκδήλωση.

Για τα γενέθλιά της 18χρονης πριγκίπισσας έχει προγραμματιστεί επίσημη τελετή στο ισπανικό κοινοβούλιο, στη διάρκεια της οποίας θα ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα, προτού λάβει τα μετάλλια του Κογκρέσου και της Γερουσίας.