Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα πλάνα που υποτίθεται ότι δείχνουν τη χερσαία επιχείρησή τους στη Γάζα.

Το απόσπασμα δημοσιεύτηκε στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης του στρατού σήμερα το πρωί, μαζί με μια ενημέρωση που υποστήριζε ότι τα στρατεύματα είχαν χτυπήσει 300 στόχους. Σημειώνεται πως σήμερα το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε έναν από τους «εγκεφάλους» των επιθέσεων στα κιμπούτς της 7ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις IDF, χτυπήθηκαν αντιαρματικοί πύραυλοι, θέσεις εκτόξευσης πυραύλων και στρατιωτικές εγκαταστάσεις μέσα σε υπόγειες σήραγγες.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι IDF σφυροκοπούν τη Λωρίδα της Γάζας - Ο Νετανιάχου απέρριψε την κατάπαυση του πυρός

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισραήλ

Δείτε εικόνες 









NYT: Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εισχωρήσει στα 5 χλμ. από τα σύνορα στη Γάζα

Την ίδια ώρα, οι New York Times δημοσίευσαν δορυφορικές εικόνες οι οποίες υποτίθεται ότι δείχνουν τα ισραηλινά στρατεύματα να έχουν εισχωρήσει 5 χλμ. μέσα στη Γάζα.

Εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα έχουν προωθηθεί χιλιόμετρα μέσα από τα σύνορα σε αστικές περιοχές στα περίχωρα της πόλης της Γάζας.

Το δημοσίευμα των NYT αναφέρει ότι «δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας δείχνουν τη σημαντική κλίμακα μιας από τις κύριες προελάσεις του Ισραήλ στη βόρεια Γάζα». Οι εν λόγω φωτό δείχνουν τα ισραηλινά τανκς να έχουν φτάσει στη λεωφόρο Al-Bahr στη Γάζα, έναν μεγάλο δρόμο που διασχίζει τη Γάζα από την παραλία προς την Τζαμπάλια.