Κορυφώνονται οι συγκρούσεις στο Ισράηλ. Σήμερα για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου το Ισραήλ χρησιμοποίησε το σύστημα αεράμυνας Arrow προκειμένου να αναχαιτίσει έναν πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, όπως ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας την Τρίτη (31/10).

 «Τα συστήματα ανίχνευσης της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ παρακολούθησαν την τροχιά του πυραύλου, ο οποίος αναχαιτίστηκε με επιτυχία από το σύστημα αεράμυνας Arrow, τη βέλτιστη επιχειρησιακή στιγμή και θέση», ανέφεραν οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF), σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Sky News.

Αυτό το περιστατικό έρχεται μετά τις σειρήνες αεροπορικής επιδρομής που ήχησαν στην πόλη Εϊλάτ του Ισραήλ της Ερυθράς Θάλασσας και αφού ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε ότι κατέρριψε έναν «εναέριο στόχο» που πλησίαζε σήμερα το πρωί.

Ύστερα από μια αρχική προειδοποίηση για πιθανή «εχθρική εισβολή αεροσκάφους», οι IDF δήλωσαν ότι «τα συστήματά τους εντόπισαν έναν εναέριο στόχο που πλησίαζε το ισραηλινό έδαφος» και ότι «δεν υπήρχε απειλή ή κίνδυνος για τους πολίτες».

Διαβάστε επίσης: Mέσα στη Γάζα τα ισραηλινά στρατεύματα: Έφθασαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης - Συγκλονίζουν οι πρώτες εικόνες και βίντεο

Πάντως, την περασμένη εβδομάδα, το Ισραήλ κατηγόρησε το - προσκείμενο στο Ιράν - κίνημα των Χούτι ότι έστειλε μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προκάλεσαν εκρήξεις σε δύο αιγυπτιακές πόλεις στην Ερυθρά Θάλασσα, λέγοντας ότι είχαν ως στόχο να πλήξουν το Ισραήλ.