Νέα συνάντηση, μέσα σε 20 μέρες, θα έχουν ο Άντονι Μπλίνκεν και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών θα μιλήσει ξανά με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, στο περιθώριο και της χερσαίας εισβολής στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας πρόκειται να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, πιθανότατα στο Τελ Αβίβ. ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ. Συμπλήρωσε ότι το ταξίδι του Μπλίνκεν θα περιλαμβάνει και άλλους σταθμούς σε χώρες της Μέσης Ανατολής, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

 Και αυτή η συνάντηση θα είναι κρίσιμη, καθώς η προηγούμενη μεταξύ του Άντονι Μπλίνκεν και του Μπενιαμίν Νετανιάχουτην Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, διήρκεσε οκτώ ώρες. ΗΠΑ και Ισραήλ είναι σύμμαχοι στον πόλεμο που άρχισε στις 7 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο εκείνης της περιοδείας στη Μέση Ανατολή, ο Άντονι Μπλίνκεν είχε επισκεφθεί και την Ιορδανία, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο.