Οι -υποστηριζόμενοι από το Ιράν- αντάρτες Χούθι δημοσίευσαν για πρώτη φορά βίντεο επίθεσης με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ την Τρίτη.

Μερικoί από τους πυραύλους και τα drones αναχαιτίστηκαν από ισραηλινά συστήματα αεράμυνας και μαχητικά αεροσκάφη, ενώ τουλάχιστον ένα αναφέρθηκε ότι προσγειώθηκε στην έρημο της Ιορδανίας.

Ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους ισραηλινούς αμάχους εν μέσω των επιθέσεων, καθώς οι πύραυλοι και τα drones αναχαιτίστηκαν πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα.

Ισραηλινά πολεμικά πλοία αναπτύσσονται στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο εκπρόσωπος των IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) Ντάνιελ Χαγκάρι διεμήνυσε ότι ο ισραηλινός στρατός θα αυξήσει τον αριθμό των πλοίων στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, σημειώνοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «ξέρουν πώς να επιτίθενται στον χρόνο και τον τόπο που θα αποφασίσουμε», μετά τους πυραύλους και τα drones των  Χούθι από την Υεμένη, οι οποίες αναχαιτίστηκαν.

Τα ισραηλινά πολεμικά πλοία αναπτύχθηκαν, μετά από σειρά επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τους Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν στην Υεμένη.

Το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό αναπτύσσει πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Όπως ανακοινώθηκε, ο σκοπός αυτής της μετακίνησης είναι να αξιοποιηθούν τα αμυντικά-αντιαεροπορικά συστήματα των πλοίων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις που σημειώθηκαν από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.