Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα και η ισοπέδωση της Γάζας αφού το Ισραήλ κλιμακώνει τους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιχειρήσεις μέσα στη Λωρίδα.

Μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας είναι το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, πέρασε και ένας Παλαιστίνιος με ελληνικό διαβατήριο.

Οι νεκροί αυξάνονται διαρκώς, ενώ το χτύπημα στον προσφυγικό καταυλισμό στη Τζαμπάλια κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες πολίτες, χωρίς ακόμη να υπάρχει τελικός απολογισμός.

Διαβάστε επίσης: Η Χαμάς απειλεί ότι θα κάνει κι άλλες επιθέσεις στο Ισραήλ όπως αυτή της 7ης Οκτωβρίου

Για πρώτη φορά την Τετάρτη άνοιξε το πέρασμα της Ράφα με σκοπό να απομακρυνθεί ο πληθυσμός προς την Αίγυπτο.

Κάτοχοι ξένων διαβατηρίων, ξένοι ή Παλαιστίνιοι με διπλή υπηκοότητα, έλαβαν την άδεια να εισέλθουν τον σταθμό της Ράφα νωρίς το πρωί της Τετάρτης, αφού ανακοινώθηκε από την πλευρά του Ισραήλ ότι ο σταθμός θα ανοίξει για να περάσουν παλαιστίνιοι τραυματίες και ξένοι και διπλής υπηκοότητας Παλαιστίνιοι.

Συγκεκριμένα, πέρασαν 450 πολίτες με διπλή υπηκοότητα και 80 βαριά τραυματισμένοι.

Μια πρώτη ομάδα, αποτελούμενη κυρίως από γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους, ξένων ή Παλαιστίνιων διπλής υπηκοότητας, έφθασε στην Αίγυπτο βγαίνοντας από την Λωρίδα της Γάζας που βομβαρδίζεται αδιάκοπα από τον στρατό του Ισραήλ.

Ανάμεσά τους και ένας Παλαιστίνιος με ελληνικό διαβατήριο, κάτι που επιβεβαίωσε και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η συμφωνία έγινε μεταξύ του Ισραήλ, της Χαμάς, του Κατάρ και της Αμερικής και σύμφωνα με αυτήν προβλέπεται να απομακρυνθούν περίπου 1.000 άτομα, κάτι που σημαίνει πως θα υπάρξει και ένα δεύτερο κύμα απομακρύνσεων. 

Διαβάστε επίσης: Ξανά στο Ισραήλ ο Μπλίνκεν: Νέα επίσκεψη στη Μέση Ανατολή

Ισραήλ: Αγωνία δίχως τέλος για τους συγγενείς των ομήρων που κρατά η Χαμάς

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση πως υπήρξαν 7 νεκροί όμηροι από το Ισραήλ μετά το τελευταίο χτύπημα.

Δεν έχουν δοθεί ούτε το φύλο ούτε η ηλικία των θυμάτων , με την αγωνία των συγγενών των ομήρων να μεγαλώνει.

Ανώτατο στέλεχος του στρατού του Ισραήλ, απαντώντας σε ερώτηση της απεσταλμένης του MEGA στο Ισραήλ, Βελίκας Καραβάλστιου, σχετικά με το εάν μπορεί  να υπάρξει διασφάλιση για τους ομήρους, είπε πως «Είναι πόλεμος και στον πόλεμος δεν μπορούν να υπάρξουν διασφαλίσεις».