Μεγάλη αναστάτωση έχουν προκαλέσει σε χωριό της Ελβετίας τα… κουδούνια των αγελάδων. Η Ελβετία είναι μια χώρα που οι κάτοικοί της έχουν λυμένα πολλά από τα προβλήματά τους και αυτό φαίνεται από το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι ενός χωριού. Στο συγκεκριμένο χωριό της Ελβετίας, το Aarwangen, οι νέοι κάτοικοι που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή έχουν πρόβλημα με τα κουδούνια των αγελάδων.

Το χωριό απέχει μόλις μία ώρα από τη Βέρνη, τη Ζυρίχη και τη Βασιλεία, ενώ αποτελεί ένα από τα μέρη που αρκετοί εργαζόμενοι επιλέγουν για λίγη ηρεμία μετά τη δουλειά. Κάπως έτσι, νέα σπίτια και διαμερίσματα αρχίζουν να κατασκευάζονται στο κέντρο του χωριού.

Διαβάστε επίσης: Σαράντα εκατ. φράγκα και συγχαρητήρια στην Ελλάδα από την Ελβετία για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Οι νέοι κάτοικοι του χωριού της Ελβετίας, όμως, φαίνεται να μην αντέχουν τη φασαρία από τα κουδούνια των αγελάδων. Τουλάχιστον δύο οικογένειες διαμαρτυρήθηκαν στο συμβούλιο του χωριού, ζητώντας να βγαίνουν τα κουδούνια το βράδυ.

Ελβετία: Έξαλλοι οι παλαιότεροι κάτοικοι - «Προσβολή» απαντά ο αγρότης

Οι παλιοί κάτοικοι του χωριού και οι εναπομείναντες αγρότες, μόλις πέντε ή έξι σύμφωνα με τον δήμαρχο του χωριού Niklaus Lundsgaard-Hansen, εξοργίστηκαν, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για επίθεση στην παραδοσιακή κουλτούρα.

Ο αγρότης στον οποίο ανήκε το εν λόγω κοπάδι το θεώρησε ως «προσωπική προσβολή για τον ίδιο και τις αγελάδες του», δήλωσε ο δήμαρχος.

 «Μόλις τα ακούσω, ξέρω ότι είμαι πίσω στην πατρίδα μου», είπε. Όποιος ενοχλείται από τα κουδούνια έχει «πολύ ρομαντική αντίληψη για την αγροτική ζωή» υποστήριξε, και θα έπρεπε πραγματικά να ζει κάπου αλλού.

Τα κουδούνια των αγελάδων ήταν κάποτε πολύ χρήσιμα. Τα κοπάδια, ιδίως το καλοκαίρι, βόσκουν ψηλά στις Άλπεις και συχνά σε απότομες πλαγιές, οπότε τα κουδούνια αποτελούσαν τρόπο παρακολούθησης.

Βέβαια, οι αγελάδες σήμερα έχουν ηλεκτρονικά τσιπ και περνούν τον περισσότερο χρόνο τους σε περιφραγμένα βοσκοτόπια.

Ήδη, ορισμένοι Ελβετοί αγρότες έχουν καταργήσει τα κουδούνια των αγελάδων τη νύχτα, για να μην ενοχλούν τους γείτονες, ενώ άλλοι τα έχουν βγάλει τελείως.