Παρά τις απώλειες τόσο στο Ισραήλ, όσο και στην Γάζα, όσο και όμως και σε αμάχους και μικρά παιδιά, ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται. Στη δημοσιότητα  δόθηκε σήμερα βίντεο που δείχνει μέλη της επίλεκτης μονάδας έρευνας και διάσωσης «669» της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ να μεταφέρουν τραυματισμένους στρατιώτες από το εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας εν μέσω της χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ.

Η μονάδα «669» του στρατού του Ισραήλ αποτελείται από ειδικούς διάσωσης, ιατρούς μάχης και πιλότους ελικοπτέρων.

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, η μονάδα έχει πραγματοποιήσει 150 επιχειρήσεις διάσωσης μεταφέροντας περίπου 260 τραυματίες σε νοσοκομεία. Σε πολλές περιπτώσεις, η μονάδα δεχόταν πυρά από μαχητές της Χαμάς την ώρα που βρισκόντουσαν σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Γιατρός περιγράφει πώς ξέφυγε από τη φρίκη – “Εγκατέλειψα με βαριά καρδιά ασθενείς”



Ποια είναι μονάδα «669» του Ισραήλ

Η μονάδα «669» είναι μία από τις τέσσερις επίλεκτες μονάδες των IDF και τα μέλη της βρίσκονται σε επιφυλακή ανά πάσα στιγμή, έτοιμοι να αποσταλούν οπουδήποτε στο πεδίο της μάχης και να πραγματοποιήσουν σύνθετες αποστολές διάσωσης μέσα σε λίγα λεπτά, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Οι απώλειες του στρατού του Ισραήλ, στρατιωτών, αξιωματικών και εφέδρων, ανέρχεται σε 341, από τις 7 Οκτωβρίου.

 

Πηγή Onalert.gr