Ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ εντείνεται καθώς εκτοξεύονται απειλές εκατέρωθεν.

Πριν ακόμα τελειώσει το διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απηύθυνε προειδοποίηση στην οργάνωση να μην δοκιμάσει το Ισραήλ λέγοντας ότι θα «πλήρωνε ακριβά» εάν το έκανε.

Ειδικότερα, ο Μπένιαμιν Νετανιάχου, απαντώντας στο μήνυμα του Χασάν Νασράλα που διαμήνυσε «είμαστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε σενάριο» προειδοποίησε τη Χεζμπολάχ ότι «μην μας δοκιμάζουν, θα το πληρώσετε ακριβά».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, ανέφερε επίσης ότι οι δυνάμεις της χώρας επιχειρούν σε πλήρη ισχύ σε όλα τα μέτωπα.

Διαβάστε ακόμα: Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιβεβαιώνει ότι χτύπησε ασθενοφόρο - Μετέφερε όπλα και τρομοκράτες για τη Χαμάς

Νασράλα σε Νετανιάχου: Θυμηθείτε τις ήττες σας σε Λίβανο και Ιράκ

Νωρίτερα, σε εχθρικό τόνο απέναντι στο Ισραήλ και τους συμμάχους του είχε πραγματοποιήσει το αναμενόμενο διάγγελμά του ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο οποίος αναφερόμενος σε παλαιότερες συγκρούσεις είπε «θυμηθείτε τις ήττες σας στον Λίβανο και το Ιράκ και την ταπεινωτική αποχώρησή σας από το Αφγανιστάν. Αυτοί που σας νίκησαν στον Λίβανο τη δεκαετία του 1980 είναι ακόμα ζωντανοί και τα παιδιά και τα εγγόνια τους είναι έτοιμα να σας αντιμετωπίσουν».

Διαβάστε ακόμα: Άντονι Μπλίνκεν: Η λύση των δύο κρατών πρέπει να είναι ο στόχος του πολέμου του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς

Ηγέτης Χεζμπολάχ για πόλεμο στο Ισραήλ: Όλα είναι ανοιχτά

Ο Χασάν Νασράλα αν και απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα στο ερώτημα αν η Χεζμπολάχ θα κηρύξει τον πόλεμο στο Ισραήλ, προειδοποίησε ότι «όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλες τις επιλογές» και πρόσθεσε ότι «εμείς έχουμε εμπλακεί σε αυτή τη μάχη από τις 8 Οκτωβρίου».

Αναφορικά με τις συγκρούσεις που μαίνονται στα σύνορα με τον νότιο Λίβανο ανάμεσα σε Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα υποστήριξε ότι ανάγκασαν το Ισραήλ να διατηρήσει τις δυνάμεις του κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, αντί για τη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Αναφερθείς στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα υποστήριξε ότι η επιχείρηση ήταν 100% παλαιστινιακή με την οργάνωσή του να δηλώνει άγνοια.