Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τιμώρησε πειθαρχικά μέλος του υπουργικού του συμβουλίου της κυβέρνησης του Ισραήλ, το οποίο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πυρηνικού πλήγματος στη Γάζα, όπου μαίνεται ο πόλεμος με τη Χαμάς.

Το γραφείο του Νετανιάχου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ο υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αμιχάι Ελιγιάχου έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου “μέχρι νεωτέρας”. Ερωτηθείς σε ραδιοφωνική συνέντευξη σχετικά με μια υποθετική πυρηνική επιλογή, ο Ελιγιάχου είχε απαντήσει: “Είναι κι αυτός ένας τρόπος“.

Γραφείο Νετανιάχου: "Οι δηλώσεις του Ελιγιάχου δεν βασίζονται στην πραγματικότητα"

Το σχόλιό του προκάλεσε την καταδίκη του από όλες τις αραβικές χώρες, σκανδάλισε τους ισραηλινούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και θεωρήθηκε “ενοχλητικό” από Αμερικανό αξιωματούχο.

“Οι δηλώσεις του Ελιγιάχου δεν βασίζονται στην πραγματικότητα. Το Ισραήλ και ο οι στρατιωτικές δυνάμεις λειτουργούν σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα του διεθνούς δικαίου για να αποφύγουν να βλάψουν αθώους. Εμείς θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι τη νίκη μας“, δήλωσε το γραφείο του Νετανιάχου.

Μετά την κατακραυγή που ξέσπασε, ο υπουργός ανήρτησε μήνυμα στην πλατφόρμα Χ σημειώνοντας ότι η δήλωσή του «για ατομικά όπλα έχει μεταφορική σημασία».