Με δάκρυα στα μάτια μίλησε για το δράμα του λαού του στη Γάζα, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Σταγέχ, καθώς και για τα παιδιά που γράφουν τα ονόματα τους με μαρκαδόρο πάνω στα χέρια τους ώστε να αναγνωριστούν όταν σκοτωθούν.

«Μια μητέρα τριών παιδιών που είχαν καταπλακωθεί από τα ερείπια, φώναζε στα παιδιά της “αφήστε με να σας δω”».
Διαβάστε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε Διάσκεψη για τη Γάζα την Πέμπτη στο Παρίσι - Μετά από πρόσκληση του Εμανουέλ Μακρόν

Ο ίδιος τόνισε, πριν από μερικές ημέρες, ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν πρόκειται να επιστρέψει στη Γάζα πάνω στα ισραηλινά τανκς και F-16 για να αναλάβει τον έλεγχο της περιοχής.Πάντως, σε μια ασυνήθιστη αεροπορική επιχείρηση η γειτονική Ιορδανία έριξε ιατρικά εφόδια στη Γάζα χθες το βράδυ. Μεταγωγικό στρατιωτικό αεροπλάνο απογειώθηκε από το Αμάν και έριξε με αλεξίπτωτο τη βοήθεια για το ιορδανικό νοσοκομείο κοντά στο κέντρο της πόλης.

Βασίλισσα Ράνια: Το Ισραήλ πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι αν θέλει ασφάλεια ο δρόμος είναι μέσω της ειρήνης

Την ίδια ώρα, η βασίλισσα της Ιορδανίας, Ράνια, στηλίτευε την άρνηση Ισραήλ και Αμερικής για κατάπαυση του πυρός.

«Γνωρίζω ότι ορισμένοι που είναι εναντίον της κατάπαυσης του πυρός ισχυρίζονται πως θα βοηθήσει τη Χαμάς. Όμως, με αυτό το επιχείρημα απορρίπτουν, φτάνουν ακόμα και να δικαιολογούν το θάνατο χιλιάδων αμάχων, και αυτό είναι ηθικά ανεπίτρεπτο».

Η βασίλισσα της Ιορδανίας που είναι παλαιστινιακής καταγωγής τόνισε ότι αν δεν υπάρξει συνολική πολιτική λύση του Παλαιστινιακού θα έρθουν ακόμα χειρότερες μέρες.

«Μπορείς να σκοτώσεις τον μαχητή, αλλά όχι το σκοπό. Στα ερείπια των κτιρίων της Γάζας θα αναδυθεί μια άλλη οργάνωση, πιο αποφασισμένη, με περισσότερα κίνητρα για να κάνει αυτό που έκανε η Χαμάς. Το Ισραήλ πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι αν θέλει ασφάλεια ο δρόμος είναι μέσω της ειρήνης».

«Με το να υποστηρίζει κάποιος τα δίκαια του παλαιστινιακού λαού δεν γίνεται αυτόματα αντισημίτης», είπε η βασίλισσα Ράνια.