Τουλάχιστον 24.448 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 61.504 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν σκοτωθεί 163 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί 350, σύμφωνα με το υπουργείο.

Από πλευράς του, ο Ισραηλινός στρατός  ανακοίνωσε ότι εξάλειψε  "τρομοκρατικό πυρήνα" με αεροπορικό πλήγμα ακριβείας στον  καταυλισμό Παλαιστινίων προσφύγων της Μπαλάτα, στην πόλη Ναμπλούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

*Διαβάστε ακόμα: Νέα πλήγματα από το Ισραήλ σε Λωρίδα της Γάζας και Δυτική Όχθη - "Εξαλείψαμε τρομοκρατικό πυρήνα"

Ο στρατός προσέθεσε ότι σκότωσε τον Αμπντουλάχ Αμπού Σαλάλ, τον "επικεφαλής της τρομοκρατικής υποδομής" του καταυλισμού, ο οποίος σχεδίαζε να διεξαγάγει επικείμενη, μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική επίθεση με τα μέλη του πυρήνα του.

Όσον αφορά τη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έξι Παλαιστίνιοι μαχητές σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα, διευκρινίζοντας ότι μεταξύ αυτών βρίσκεται στέλεχος της Χαμάς της νότιας περιφέρειας που ήταν υπεύθυνο για την ανάκριση υπόπτων για κατασκοπεία.

Στην ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός σημειώνει ότι ο θάνατος του στελέχους αντικατασκοπείας της Χαμάς Μπιλάλ Νόφαλ "έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ικανότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης να αναπτύξει και να ενισχύσει τις δυνατότητές της".