Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον πόλεμο του Ισραήλ με την Χαμάς. Σύμφωνα με πηγές του Ισραήλ βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για πιθανή απελευθέρωση 10-15 ομήρων, με αντάλλαγμα μία έως δύο ημέρες εκεχειρίας στη Γάζα. Οι διαπραγματεύσεις γίνονται με τη μεσολάβηση του Κατάρ, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαβάστε επίσης: Άντονι Μπλίνκεν: Είναι σαφές ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να επιβάλει κατοχή στη Γάζα

 «Οι διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση των Κατάρ σε συντονισμό με τις ΗΠΑ συνεχίζονται για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση 10-15 ομήρων, με αντάλλαγμα μια κατάπαυση του πυρός για μία έως δύο ημέρες», δήλωσε η πηγή, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.


Νετανιάχου: Όχι σε κατάπαυση του πυρός αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (7/11) ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την Πόλη της Γάζας και διεξάγουν επιχειρήσεις εντός του αστικού ιστού.

Στο διάγγελμά του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση ο Νετανιάχου επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός, ούτε θα παραδοθούν καύσιμα στη Γάζα, μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι οι Ισραηλινοί όμηροι από τη Χαμάς. Επανέλαβε επίσης την έκκλησή του προς τους Παλαιστίνιους αμάχους να μετακινηθούν προς τα νότια για τη δική τους ασφάλεια. «Δεν θα σταματήσουμε», είπε.