Ανελέητο είναι το σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ. Οι βομβαρδισμοί από τις IDF ήταν ολονύχτιοι ενώ χτυπήθηκαν ξανά νοσοκομεία και υποδομές.

Το βράδυ της Πέμπτης (10.11.23) το Ισραήλ πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε νοσοκομεία του παλαιστινιακού θύλακα, με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς να κάνει λόγο για πολλά θύματα.

«Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία στη Γάζα, το Αl Shifa, το Al Awda, το Al Rantisi και το Ινδονησιακό Νοσοκομείο. Προκλήθηκαν ζημιές στα κτίρια των νοσοκομείων και επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν», ανέφερε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Shahab.

Ο Άσραφ Αλ-Κίντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, σε δηλώσεις του στο Al Jazzera, ανέφερε ότι το Ισραήλ προχωρά σε αυτές τις ενέργειες με σκοπό να θέσει εκτός λειτουργίας τα νοσοκομεία.

Ο Mohammad Abu Salmiya, διευθυντής του νοσοκομείου Αl-Shifa, δήλωσε ότι το χτύπημα έπληξε πολίτες που βρίσκονταν στο προαύλιο.

«Υπήρξαν πολλές απώλειες και σοβαροί τραυματισμοί. Θα μπορούσε να είχε γίνει σφαγή λόγω του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτό το συγκρότημα. Πριν χτυπήσουν το νοσοκομείο, βομβάρδισαν ένα κτίριο που βρίσκεται πολύ κοντά. Τώρα, υπάρχουν σφοδρές συγκρούσεις και ισχυροί βομβαρδισμοί δίπλα στο νοσοκομείο», είπε.

Την ίδια ώρα, στο φως έρχεται το συγκλονιστικό βίντεο από την επίθεση στο νοσοκομείο Al Shifa στη Γάζα.