Η Ίντι Γκρέγκορι, ένα βρέφος μόλις οκτώ μηνών, έφυγε χθες από τη ζωή σε μονάδα φροντίδας της Βρετανίας.

Το βρέφος υπέφερε από σπάνια γενετική ασθένεια, η οποία δεν επέτρεπε την ανάπτυξη του μυϊκού του συστήματος και η βρετανική Δικαιοσύνη είχε αποφασίσει την αποσύνδεσή του από τα μηχανήματα που υποστήριζαν την αναπνευστική και καρδιακή του λειτουργία.


Προσπάθησαν να μεταφέρουν το βρέφος στην Ιταλία

Η κυβέρνηση της Ρώμης είχε χορηγήσει στην Ίντι, πριν από μία εβδομάδα, την ιταλική υπηκοότητα με κατεπείγουσα διαδικασία και με στόχο να μπορέσει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Bambin Gesù της Αιώνιας Πόλης, ειδικευμένο σε παιδιατρικές παθήσεις.

Η βρετανική Δικαιοσύνη, όμως, δεν το επέτρεψε, τονίζοντας ότι πρόκειται για ανίατη ασθένεια.

*Διαβάστε εδώ: 600.000 Έλληνες δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από διαβήτη - Τα περιστατικά της νόσου σημείωσαν σημαντική άνοδο

«Εγώ και η γυναίκα μου είμαστε συντετριμμένοι, οργισμένοι και γεμάτοι ντροπή», υπογράμμισε ο πατέρας της μικρής, ο οποίος πάλεψε μέχρι το τέλος για τη μεταφορά της στην Ιταλία.

«Τα δικαστήρια και το εθνικό σύστημα υγείας όχι μόνο της στέρησαν τη δυνατότητα να ζήσει, αλλά και την αξιοπρέπεια να πεθάνει στο σπίτι της», πρόσθεσε.

«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν, ό,τι μπορούσαμε. Δυστυχώς δεν ήταν αρκετό. Καλό ταξίδι, μικρή Ίντι», έγραψε στο διαδίκτυο η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι.