Εκρηκτικά και όπλα βρέθηκαν στα υπόγεια του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Γάζα, με βάση τα ευρήματα που έδωσε ο ισραηλινός στρατός στη δημοσιότητα.

Νέα πειστήρια έδωσε ο ισραηλινός στρατός στη δημοσιότητα προκειμένου να οχυρώσει τους ισχυρισμούς του ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί υπόγεια νοσοκομείων ως οπλοστάσιο και ασθενοφόρα για τις διαδρομές των στελεχών της. Στο υπόγειο του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Γάζα φαίνεται ότι βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά.



Τα ευρήματα δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά την επιχείρηση στο νοσοκομείο, αφού ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στο κτίριο. Οι αντιδράσεις, ιδίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά και μαρτυρίες για ανακρίσεις αμάχων φαίνεται ότι έπαιξαν ρόλο προκειμένου οι IDF να φύγουν από το κτίριο. Υπάρχει αίτημα εκκένωσης του νοσοκομείου. 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τι ανακοίνωσαν οι IDF ότι βρήκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα


Οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τα ευρήματα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα. Το επιχειρησιακό κέντρο διοίκησης, όπλα και τεχνολογικά μέσα που βρέθηκαν στο κτίριο μαγνητικής τομογραφίας του νοσοκομείου Al Shifa στην πόλη της Γάζας εντόπισε το IDF κατά τη στρατιωτική επιχείρηση που πραγματοποίησε από τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Αν βρέθηκαν κι άλλες εγκαταστάσεις ή όπλα, που αναζητήθηκαν, δεν έχουν δημοσιευτεί. 

Σε άλλο τμήμα του νοσοκομείου, οι στρατιώτες εντόπισαν ένα επιχειρησιακό κέντρο διοίκησης και τεχνολογικά μέσα που ανήκουν στη Χαμάς, γεγονός που δείχνει ότι η οργάνωση χρησιμοποιεί το νοσοκομείο για τρομοκρατικούς σκοπούς, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι IDF.

Τα τεχνολογικά μέσα και τα έγγραφα που εντοπίστηκαν στο Αλ Σίφα μεταφέρθηκαν για πλήρη έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές.