Μια 34χρονη μητέρα δύο παιδιών σκοτώθηκε όταν τη χτύπησε κεραυνός στην παραλία Boquilla στην πόλη Καρταχένα της Κολομβίας. Η άτυχη Froilanis Maireth Rivas Román μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου έπεσε στο έδαφος όταν τη χτύπησε ο κεραυνός. Την ίδια ώρα αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε την τρομακτική στιγμή.

Η Román βρισκόταν στην παραλία Boquilla με μέλη της οικογένειάς της, όταν ξαφνικά χτυπήθηκε από κεραυνό. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η γυναίκα έπεσε στο έδαφος αμέσως μετά τον κεραυνό.

Στο σημείο βρέθηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος σοκαρίστηκε από τον ήχο του κεραυνού. Ένας άλλος παραθεριστής, επίσης σε κατάσταση σοκ, έτρεξε να βοηθήσει τη γυναίκα, αλλά ήταν ήδη αργά.

Η Román άφησε πίσω της έναν γιο και μία κόρη. Ήταν μια ενεργή χρήστης των social media και συχνά αναρτούσε φωτογραφίες με τα παιδιά της στο Facebook και το Instagram.

Δείτε τη στιγμή που η γυναίκα δέχεται το χτύπημα του κεραυνού:

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, οι πιθανότητες να χτυπηθεί κάποιος από κεραυνό είναι μία στο ένα εκατομμύριο, ωστόσο σχεδόν το 90% των θυμάτων επιβιώνει. Στην Κολομβία οι θάνατοι από κεραυνούς λόγω των καιρικών συνθηκών είναι πολλοί.

Σύμφωνα με το Βιομηχανικό Πανεπιστήμιο του Σανταντέρ, ο μεγάλος αριθμός βουνών και οι ανοικτές πεδιάδες της χώρας καθιστούν επιρρεπή την περιοχή σε ηλεκτρικές εκκενώσεις. Το πανεπιστήμιο ανέφερε: «Η Κολομβία είναι η περιοχή με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα κεραυνών στον κόσμο, γεγονός που αυξάνει τον αριθμό των θανάτων και των τραυματισμών εξαιτίας του φαινομένου αυτού, ιδίως στις αγροτικές περιοχές».